Flyktingbarn misstänks för våldtäkt mot barn på Eriksdalsbadet i Stockholm

  • Måndag 25 jan 2016 2016-01-25
E-post 1059

STOCKHOLM Ensamkommande flyktingbarn misstänks ligga bakom en våldtäkt mot barn på Eriksdalsbadet i Stockholm någon gång under årets två första veckor, skriver Expressen. Under samma period har dessutom fyra flickor under 18 å utsatts för sexuella ofredanden av flyktingarna.

Uppgifterna om våldtäkten och de sexuella övergreppen offentliggjordes av polisen idag på förmiddagen via ett pressmeddelande på polisen.se. Polisen har inte lyckats gripa någon för våldtäkten och även målsägande är okänd.

Södermalmspolisen konstaterar en markant ökning av antalet sexuella ofredanden på badhuset den senaste tiden. Förra året anmäldes totalt 18 sexuella ofredanden på Eriksdalsbadet, en siffra som kan jämföras med de fyra sexuella ofredanden och den våldtäkt som hann anmälas under årets första femton dagar.

Med anledning av de sexuella övergreppen på badhuset har badhuset beslutat sig för att införa könssegregerade bubbelpooler och polisen har börjat patrullera badhuset med uniformerad polis. När Nyheter Idag under måndagen besökte badhuset syntes däremot inga sådana poliser till.

Polisen misstänker att det är betydligt fler flickor och unga kvinnor som utsätts för sexuella övergrepp på Stockholms badhus än de fall man känner till, men att de utsatta inte vill eller vågar anmäla övergreppen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag