Basketlegenden Kobe Bryant död

Foto: Public Domain Lakers at Wizards 12/3/14
  • Söndag 26 jan 2020 2020-01-26
E-post 210

USA Tidigare basketstjärnan Kobe Bryant har dött i en helikopterkrasch, något som amerikanska TMZ var först att rapportera.

Kobe Bryant, tillsammans med fyra andra passagerare, dog i en helikopterkrasch vid staden Calabasas, strax norr om Los Angeles i Kalifornien i USA på söndagen. En av de övriga passagerarna var Bryants dotter Gianna Maria Onore, också basketspelare, uppger TMZ.

 

Los Angelespolisen uppger att branden från helikoptern släcktes efter ungefär 20 minuter efter att kraschen hade rapporterats in.

Till Fox News har den amerikanska flygmyndigheten meddelat att helikoptern, en Sikorsky S-76, kraschat av ”okänd anledning”. Fox News uppger att helikoptern kraschat i ett kuperat område med dimmiga förhållanden.

Kobe Bryant är känd som en av de bästa spelarna i NBA:s historia. Han spelade för Los Angeles Lakers i 20 säsonger som han vann fem titlar för.

Han avslutade sin karriär efter att ha blivit uttagen till All-Star-laget 18 gånger, 15 gånger till All-NBA Team, 12 gånger till All-NBA Defensive Team, två gånger NBA final-MVP och 2008 blev han hela ligans MVP.

Kobe Bryant blev 41 år.

Den 22 januari 2006 gjorde Kobe Bryant sin karriärs kanske bästa offensiva insats. På hemmaplan i Los Angeles, mot Toronto Raptors, gjorde Bryant 81 poäng. Den ende som gjort fler poäng är Wilt Chamberlein med 100 poäng 1962 under en helt annan era. Här är ett videoklipp med Bryants samtliga poäng:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag