BBC utreder medarbetare för stöd till Hamas och hån mot israelisk gisslan

Bild: Fars Media Corporation/CC BY 4.0
  • Söndag 15 okt 2023 2023-10-15
E-post

Det statliga brittiska Public service-bolaget BBC utreder flera medarbetare inom bolagets arabisk-språkiga avdelning för anti-israeliska ställningstaganden efter Hamas terrorattack på Israel, rapporterar The Telegraph.

Flera reportrar på avdelningen ska ha gillat kommentarer på sociala medier som beskriver terrororganisationen Hamas som ”frihetskämpar”.

En reporter ska ha kallat den israeliska gisslan som Hamas har tagit för ”arresterade” och hånat släktingar till en äldre israelisk kvinna som tagits som gisslan.

BBC uppger till tidningen att man ”skyndsamt utreder” händelserna.

Tidigare i veckan har BBC fått kritik för att bolaget vägrar kalla Hamas för ”terrorister” i sina kanaler.

Enligt BBC skulle det bryta mot neutral nyhetsrapportering att använda begreppet om Hamas, en förklaring som inte imponerar på Storbritanniens försvarsminister Grant Shapps.

– Jag tycker faktiskt att det gränsar till skamligt, den här idén att det finns någon slags likvärdighet, att de alltid säger att det finns två sidor, sade Shapps, som menar att BBC bör hitta sin ”moraliska kompass”.

Läs även: BBC vägrar kalla Hamas för ”terrorister”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag