Bengtzboe lämnar riksdagen efter bostadsskandalen

  • Torsdag 25 apr 2019 2019-04-25
E-post 357

M-toppen Erik Bengtzboe lämnar sitt uppdrag som riksdagsledamot, enligt ett nyhetsbyrån TT. Detta efter att Aftonbladet granskat Bengtzboes bostadssituation där han tagit emot 158 000 kronor i ett upplägg genom att vara skriven hos sin mamma.

I söndags meddelade Moderaterna att M-toppen Erik Bengtzboe lämnar uppdraget som vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet. Detta efter att Aftonbladet granskat politikerns bostadssituation där han med stor sannolikhet felaktigt tagit emot 158 000 kronor i ersättning genom ett upplägg där han varit skriven hos sin mamma.

”Jag inser att detta påverkar förtroendet för mig negativt, och jag vill inte att det ska drabba Moderaterna. Därför är det rätt att nu lämna dessa uppdrag. Det viktigaste för mig nu är att rätta till felaktigheterna, och göra allt jag kan för att bygga upp förtroendet hos mina väljare och partivänner igen”, skrev han då på Facebook.

Men kritiken har fortsatt mot Bengtzboe och under torsdagen står det klart att han lämnar sin plats i riksdagen. Det meddelar flera medier genom nyhetsbyrån TT.

Bara någon timme innan det står klart att Bengtzboe lämnar riksdagen berättade SVT Nyheter att Moderaterna i Sörmland nyligen höll ett extrainsatt möte med anledning av Bengtzboe. Mötet handlade om Bengtzboe kan ha fortsatt förtroende att sitta som ordförande för Moderaterna i Sörmland.

Nyheter Idag söker Bengtzboe och Moderaterna för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag