Berlin: Gripne 23-årige pakistaniern har släppts i frihet

Foto: Faksimil Youtube
  • Tisdag 20 Dec 2016 2016-12-20
E-post 89

TYSKLAND Den 23-årige mannen från pakistan som till en början misstänktes för det förmodade terrordådet med en lastbil i Berlin har släppts på fri fot då det saknas tillräckliga bevis. Samtidigt misstänks den riktiga gärningsmannen vara på fri fot och den personen kan vara beväpnad.

Den man som först misstänktes ligga bakom det förmodade terrordådet i Berlin kan mycket väl vara oskyldig. Under tisdagen släpptes den 23-årige pakistaniern i frihet som först pekats ut som gärningsman i dådet med lastbil på en julmarknad som hittills krävt 12 människors liv och där nästan ett 50-tal har skadats, varav ett flertal allvarligt.

– De senaste resultaten av utredningen indikerar ingen stark misstanke mot den tilltalade, förklarade Tysklands justitiekansler.

Det betyder att den riktiga gärningsmannen fortfarande kan vara ute på fri fot. Med anledning av dessa misstankarna har den tyska polisen högsta beredskap.

– Vi måste utgå ifrån att det kan finnas en beväpnad gärningsman som fortfarande är på fri fot. Därför har vi högsta beredskap, säger Holger Münch, chef för federala kriminalpolisen i Tyskland enligt Aftonbladet.

Samtidigt uppmanar den tyska polisen allmänheten till försiktighet på Twitter. Framför allt att om man ser något misstänkt ska man inte försöka undersöka saken själv, utan istället vända sig till polisen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag