Bert Karlsson om Miljöpartiets ”försvar” för Mehmet Kaplans fascistmiddag: ”Det är katastrof”

Bert Karlsson tycker Miljöpartiets krishantering är katastrof. Foto: Wikimedia Commons samt trf.nu
  • Torsdag 14 apr 2016 2016-04-14
E-post

STOCKHOLM När konkurrenten Expressen kontaktade Miljöpartiet för att få en kommentar till bostadsminister Mehmet Kaplans middag med neofascistiska Grå vargarna gjorde ministerns pressekreterare en liknelse med Bert Karlsson och kungen. – Det är ju han som gör bort sig, inte jag. Det är katastrof, säger Bert Karlsson om Kaplans krishantering.

Tidigare under torsdagen rapporterade Nyheter Idag om den skandal som nu omger bostadsminister Mehmet Kaplan. På bilder som syns på Turkiska riksförbundets hemsida syns Kaplan tillsammans med Barbaros Leylani, före detta vice ordföranden för Turkiskariksförbundet,  som nyligen uppmärksammats för att hetsa mot armenier under ett tal på Sergels torg.

Men det allvarliga med bilderna är att Ilhan Sentürk, ordförande för den turkiska fascistiska organisationen Grå vargarna också närvarade vid middagen, samt en ledare för den islamistiska organisationen Milli Görüs.

Till konkurrenten Expressen förklarar Kaplans pressekreterare Hakim Belarbi att det inte är något konstigt med middagen. Istället går han till attack mot Expressen och jämför fascistmiddagen med en liknelse där Bert Karlsson äter middag med kungen.

– Det är låg standard på den typen av journalistik måste jag säga. Du försöker ju associera honom med den här personen för att de har varit i samma rum. Det finns massor av tillställningar, du kan ju säkert hitta kungen på samma bild som en knäppskalle för att han varit på en representativ middag. Han har säkert käkat middag med Bert Karlsson och sen när Bert Karlsson säger rasistiska uttalanden så ringer du ju inte kungen och frågar vad han tycker om det, säger Kaplans pressekreterare Belarbi.

Bert Karlsson: ”Det är katastrof”

När Nyheter Idag når Bert Karlsson över telefon förklarar han att han har sett artikeln i Expressen, men han är inte imponerad över att bli jämförd med den neofascistiska organisationen Grå vargarna som har hundratals liv på sitt samvete. Istället menar han att det visar på deras inställning till människor som är entreprenörer.

– Det får stå för dem. Det visar väl bara vilken dimension det är på dem. Det är väl så de tycker om alla entreprenörer och företagare, säger Bert Karlsson i telefonen till Nyheter Idag.

Vad tänker du om att du jämförs med Grå vargarna?

– Jag vet, jag vet. Men det är ju han som gör bort sig, inte jag. Det är katastrof.

I sociala medier växer nu kritikstormen mot Mehmet Kaplan och Miljöpartiets krishantering där de jämför Grå vargarna, en organisation med hundratals liv på sitt samvete, med Bert Karlsson. Nedan har Nyheter Idag samlat några av reaktionerna av Miljöpartets krishantering.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag