Beslutet är fattat: William Hahne och Gustav Kasselstrand uteslutna

SDU-topparna William Hahne och Gustav Kasselstrand. Foto: Sven Pernils
  • Måndag 27 apr 2015 2015-04-27
E-post 136

STOCKHOLM Nu kan Nyheter Idag berätta att partistyrelsen i Sverigedemokraterna fattat beslutet att utesluta SDU-topparna William Hahne och Gustav Kasselstrand. – Det röstades 14-1 för Hahne och det blev acklamation för Kasselstrand, berättar en källa med insyn i partiledningen för Nyheter Idag.

Nu är alltså beslutet fattat om att SDU-topparna Gustav Kasselstrand och William Hahne kommer uteslutas ur moderpartiet Sverigedemokraterna. Enligt en källa med insyn i partistyrelsen ska det varit en förkrossande majoritet för beslutet.

– Det röstades 14-1 för Hahne och det blev acklamation för Kasselstrand, uppger källan till Nyheter Idag.

Inom kort väntas partiet hålla en presskonferens med anledning av partistyrelsemötet där SDU-topparnas framtid har kommit att avgöras. Tidigare under dagen meddelade Kasselstrand att han inte tänker ställa upp för omval i ungdomsförbundet SDU. Nyheter Idag uppdaterar artikeln efterhand under dagen.

För den som vill se en livesändning av Sverigedemokraternas presskonferens hänvisar vi till SVT Play – klicka här för att komma till deras livesändning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag