Betsafe sponsrar Kartellens nya video: ”Vi gillar budskapet”

Betsafe sponsrar Kartellens nya video. Bilden är ett montage.
  • Torsdag 5 feb 2015 2015-02-05
E-post 247

STOCKHOLM Spelbolaget Betsafe sponsrar den kontroversiella rap-gruppen Kartellens nya musikvideo ”All in”. – Vill inte ta någon politisk ståndpunkt här, utan det handlar om sponsring av en video där vi gillar budskapet, säger Robert Olenius, presstalesperson hos Betsafe till Dagens Media.

Den kontroversiella rap-gruppen Kartellen, med hip-hop artisten Sebbe Stakset som frontfigur, är kända för sina politiska utspel. Tidigare har Stakset poserat med en t-shirt där man ser en teckning av sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson bli misshandlad och Stakset har även blivit dömd för ett hot mot Åkesson som framfördes i sociala medier.

Sebastian Stakset och Kartellen har även låtit den vänsterextrema rörelsen Revolutionära Fronten figurera i en av deras videos, något som uppmärksammades av SVT Uppdrag Granskning. Revolutionära Fronten är kända för sitt höga våldskapital mot meningsmotståndare.

Betsafe: ”Vi gillar budskapet”

Nu har Kartellen släppt en ny musikvideo som heter ”All in” och den produktionen har spelbolaget Betsafe valt att sponsra. Videon är även uppladdad på youtube på Betsafes officiella konto.

– Vill inte ta någon politisk ståndpunkt här, utan det handlar om sponsring av en video där vi gillar budskapet, säger Robert Olenius, presstalesperson hos Betsafe till Dagens Media.

När Dagens Media frågar Olenius om beslutet att sponsra Kartellen kan leda till negativ publicitet är han inte orolig.

– Vi tycker att alla ska få en andra chans. Men det ska bli en intressant diskussion, både angående musiken och den politiska frågan, säger han.

Har funnit Jesus

I höstas meddelade Sebbe Stakset att han nu funnit Jesus och ska ändra sin livsstil till det bättre och lägga det kriminella livet bakom sig. I en intervju med tidningen Dagen berättar han hur det gick till.

– När Jesus gick på jorden hämtade han ju de värsta. Och allt började egentligen med att min boss i det gamla kriminella livet blev frälst i fängelset i Uruguay. Och då var det som att någonting hände, jag befann mig i ett väldigt mörker just då och bad till Gud med öppet hjärta att om du hör mig så hjälp mig. Och det gjorde han, förklarade Sebbe då till tidningen Dagen.

Nedan kan du se Kartellens nya video som Betsafe sponsrar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag