Beviset: Centerpartiet ville ha islamisten Ebtisam Aldebe som lagstiftare

Aldebe på plats 29 på riksdagslistan. Foto: Nyheter Idag samt Facebook
  • Måndag 5 mar 2018 2018-03-05
E-post 10787

SVERIGE Den misshandlade kvinnan borde vänt sig till makens släktingar istället för att kontakta polisen. Så resonerar Centerpartiets nämndeman Ebtisam Aldebe i Solna Tingsrätts dom som friar mannen från misshandel. Och hade tillräckligt många röstat på Centerpartiet i senaste valet skulle Aldebe själv varit lagstiftare – hon var med på Centerpartiets riksdagslista 2014.

Domen från Solna Tingsrätt skakar Centerpartiet i grunden. En man blev frikänd från misshandel av sin fru och i domslutet står att läsa att kvinnan borde vänt sig till mannens släktingar istället för att kontakta polisen. Vidare resoneras att mannen kommer från en bättre familj och därmed har högre trovärdighet. Den smått otroliga domen är ett resultat av två nämndemän – båda invalda på Centerpartiets mandat.

Centerpartiet ville ha islamisten som lagstiftare

Flera medier uppmärksammar att en av Centerpartiets nämndemän i skandaldomen är Ebtisam Aldebe som gjort sig känd för att tidigare argumenterat för särlagstiftning för muslimer. Efter en omfattande kritikstorm tvingas Centerpartiet via sitt twitterkonto dementera att de är för sharialagar.

Men Centerpartiets förklaringar förefaller märkliga. Aldebe har länge varit öppen med och argumenterat för islamiska lagar i Sverige. Samtidigt har inte detta varit ett hinder för Centerpartiet att sätta Aldebe på riksdagslistan i förra valet 2014.

På plats 29 återfinns Ebtisam Aldebe på en av Centerpartiets riksdagslistor, vilket betyder att om tillräckligt många röstat på Centerpartiet hade inte Aldebe bara varit nämndeman – hon hade även varit en av Sveriges lagstiftare.

SD: Farligt rösta på partier som blundar för islamism

Diskussion om islamism och islams påverkan på det svenska samhället är inte ny. Sverigedemokraterna har länge varnat för vad de kallar ”islamisering”. En av de främsta kritikerna mot detta är riksdagsledamoten Richard Jomshof (SD) och han är inte förvånad över skandalen som just nu utspelas i Centerpartiet.

– Om tillräckligt många fortsätter rösta på de partier som verkar för den förändringen vi ser i samhället nu, som tillexempel tillåter och blundar för islamism och låter samhället islamiseras, det är klart det på sikt skapar stora problem. Det är bara att se på de länder där islamismen fått fäste, det finns inga bra länder som är styrda av islamister. Tvärtom, de är antidemokrater.

– Det är i grund och botten människor som står total i kontrast mot allt som vi står för i vårt demokratiska öppna samhälle. Det är klart det är problematiskt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag