Bil körde in i folkmassa i Belgien – minst sex personer döda

Den belgiska byn Strépy-Bracquegnies. Foto: Jean-Pol GRANDMONT CC BY 3.0
  • Söndag 20 mar 2022 2022-03-20
E-post 158

BELGIEN Tidigt under söndagsmorgonen körde en bil med hög hastighet in i en folkmassa i byn Strépy-Bracquegnies i södra Belgien. Minst sex personer, varav ett barn, ska ha dödats i attacken och ännu fler uppges ha skadats. Två personer har gripits i samband med händelsen.

Enligt Jacques Gobert, borgmästare i den närliggande staden La Louvière, hade mellan 150 till 200 personer samlats för att delta i en årlig parad i den lilla byn när bilen körde in i folkmassan, skriver The Guardian.

– En bil i hög hastighet körde in i folkmassan… Föraren fortsatte sedan på sin väg, säger Gobert.

Enligt tidiga rapporter ska bilen kort innan händelsen ha varit med i en polisjakt. Men de uppgifterna tillbakavisas av belgisk polis.

Den belgiska nyhetskanalen RTBF uppger att sex personer, däribland ett barn, har dött och 27 personer har skadats i dådet.

Två personer i bilen har gripits i samband med händelsen. De är födda 1988 och 1990 och är sedan tidigare okända för rättsväsendet. Motivet bakom dådet är än så länge okänd.

– I det här skedet finns det ingenting som tyder på att attacken hade ett terrormotiv, säger Damien Verheyen, åklagaren som leder utredningen, enligt The Guardian.

Läs även: Vilda mobben går till attack mot polisen – belgiskt polisfack: ”Det nya normala i Bryssel”

Läs även: ”Anti-lockdown-Rambo” jagas av belgisk polis – stal vapen och hotade virolog

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag