Bil med tre misstänkta tjuvar hamnade i vattnet – oklart vad som hänt med dem

Arkivbild. Foto: Google Maps
Arkivbild. Foto: Google Maps
  • Lördag 14 okt 2017 2017-10-14
E-post 195

KARLSKOGA En bil med tre misstänkta tjuvar i hamnade i vattnet strax norr om Karlskoga idag på morgonen. Bilen har påträffats tom och det är oklart vad som hänt med dem som satt i den.

Det är tidigt idag på morgonen som polis och räddningstjänst larmas till riksväg 243 och bron över Svartälven strax utanför det lilla samhället Kortfors norr om Karlskoga. En bil har kört av vägen och hamnat i älven.

– Det är ganska kraftigt krockvåld. Man har kolliderat med en telefonstolpe och vägräcke och så vidare, säger polisens vakthavande befäl i Värmland Jan Materne till Nyheter Idag.

– Vid själva kollisionen har det definitivt suttit någon i bilen. Om det sedan varit en eller flera, det vet vi inte, fortsätter han.

Bara några minuter innan bilen kör av vägen har ett vittne sett samma bil utanför en verkstad i närheten i samband med ett inbrottsförsök. Vid tillfället befinner sig minst tre personer i bilen och det ska röra sig om både män och kvinnor.

Polisen arbetar utifrån hypotesen att personerna i bilen var tjuvar som flydde från brottsplatsen när de körde av vägen och hamnade i vattnet. Man har nu med hjälp av dykare bärgat bilen, men inte påträffat dem som satt i den.

– Det visar sig att den är tom. Det är inga personer i, berättar Materne och tillägger:

– Det finns lite olika alternativ kring vad som har skett.

Polisen har två olika hypoteser: Antingen har personerna som satt i bilen lyckats ta sig ur den, satt sig i säkerhet och håller sig undan från de poliser och brandmän som letar efter dem. Den andra hypotesen går ut på att personerna skadats och spolats bort av det strömma vattnet i älven.

– Vi har haft dykare som sökt av en bit i älven men inte anträffat något. Hundförare kommer fortsätta att söka i strandkanten och i terrängen. Så vi får se om vi hittar något i eftermiddag eller ikväll, säger Jan Materne.

Materne berättar att bilens sidorutor var krossade när den bärgades. Han säger också att man är helt säkra på att det är samma bil som tidigare sågs vid inbrottsförsöket eftersom vittnen då lyckades ta registreringsnumret på bilen. Bilen är svenskregistrerad men inte anmäld stulen. Polisen förhör just nu bilens ägare.

Ägaren av den verkstad som utsattes för det misstänkta inbrottsförsöket har valt att inte göra någon polisanmälan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag