Bilbrand i gångtunnel inatt: ”Natten har uppfattats som lugn”

Bilden är orelaterad. Foto: Läsarbild
  • Söndag 23 aug 2015 2015-08-23
E-post 700

STOCKHOLM Under natten till söndagen rapporterades totalt nio bränder i Stockholm enligt polisens hemsida. En av de bränderna var en bil som låg på sidan i en gångtunnel i Östberga. – Vi fick larm om en brand klockan 02 inatt vid Ullaredsgränd, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Bilbränderna fortsätter att rasa i Stockholm även om de inte får så stor medial uppmärksamhet. I den södra närförorten Östberga i Stockholm brann en bil i en gångtunnel inatt. Bilen låg på sidan inne i gångtunneln och på bilder som Nyheter Idag tagit del av syns även en utbränd moped.

Totalt rapporterar polisen om nio olika bränder natten till söndagen. Inga av dessa bränder ska vara i en bostad, ej heller har någon skadats. När Nyheter Idag ringer till polisen bekräftar de att det brunnit i Östberga inatt.

– Vi fick larm om en brand klockan 02 inatt vid Ullaredsgränd, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

På platsen vid den bilbranden har någon spejat på väggarna i gångtunneln. Där står att läsa en hälsning till myndigheterna med budskapet ”Knulla polisen”.

Natten har totalt resulterat i 28 fall av misshandel, 17 fall av stöld genom inbrott, 7 ärenden om skadegörelse, 3 ärenden om våld mot tjänsteman samt 3 ärenden om brott mot vapenlagen där en person rapporteras gripen för olaga hot med pistol.

Trots det skriver polisen på sin hemsida att ”natten har uppfattats som lugn”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag