Bilbränder i Trelleborg och Malmö under natten

Genrebild Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 7 maj 2021 2021-05-07
E-post 1745

TRELLEBORG/MALMÖ Under natten till fredagen fick polisen in två larm om bilbränder i Skåne. Det ena larmet inkom i Trelleborg och det andra i Malmö.

Strax innan klockan ett på natten till fredagen larmades polisen om en bil som stod i lågor på Östergatan i Trelleborg.

– Den uppgift vi har är att det är en personbil som brinner och vi är på plats med räddningstjänsten. Sedan rubriceras det som skadegörelse gällande brand, säger polisens presstalesperson på region Syd till Nyheter Idag.

Polisen kunde konstatera att en ruta krossats på bilen och att en person sedan försökt starta en brand därinne. Initialt fanns det en risk att även andra bilar skulle komma till skada.

– Det var en spridningsrisk till en bil vid sidan om men det fordonet hann flyttas utav ägaren till det fordonet, säger polisens presstalesperson.

Ytterligare en bilbrand höll på att utveckla sig i Malmö under natten. Även den gången misstänks någon för att ha anlagt branden som dock aldrig riktigt tog fart.

– Det är något som brunnit vid ett däck på en bil men det ska inte vara så stora skador, säger polisens presstalesperson.

Händelsen i Malmö rubriceras som försök till skadegörelse.

Läs även: 13 åtalas för våldsamt upplopp i Malmö

Läs även: Tre explosioner i Malmö i natt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag