Tre explosioner i Malmö i natt

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 6 maj 2021 2021-05-06
E-post 528

MALMÖ Under natten till torsdagen inträffade tre explosioner i Malmö inom loppet av cirka 40 minuter.

Den första explosionen skedde på Docentgatan och polisen larmades vid klockan 02.38. Det visade sig att en entré skadats och flera fönster krossats på den aktuella fastigheten.

En person fördes från platsen med ambulans till sjukhus, men det är oklart om det hade med explosionen att göra.

Klockan 02.51 kom nästa larm om en explosion på Nydalavägen. Polisen fann att flera ytterdörrar skadats och det fanns även skador på byggnaden vid entrén. Däremot verkar ingen person ha skadats fysiskt.

Klockan 03.19 kom det tredje larmet och den gången var det en livsmedelsbutik och en personbil på Sörbäcksgatan som drabbades. Även i det fallet finns inga uppgifter om personskador.

Polisens presstalesman Jimmy Modin säger att det är för tidigt att säga vad som har exploderat. Polisen har ännu inte hunnit göra tekniska undersökningar på de två sista adresserna.

– Vi kommer så klart titta på eventuella samband under de här utredningarnas gång med tanke på att det är tre detonationer som har skett inom 40 minuter, vilket är väldigt nära i tid, säger Jimmy Modin.

Polisen har ingen gripen eller misstänkt i ärendena.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag