Bilbränder, stenkastning och brandbomber inatt – Kaos i utanförskapsområden

  • Lördag 16 jul 2016 2016-07-16
E-post 3361

SVERIGE Natten mot lördagen har varit dramatisk i flera så kallade utanförskapsområden. Värst har det varit i Uppsala där det förutom bilbränder även förekommit stenkastning och brandbomber. Men även i södra Stockholm brann bilar, både i Huddinge och i Norsborg.

Lokaltidningen UNT rapporterar att det i Uppsala förekommit både stenkastning och bränder i stadsdelarna Valsätra och Gottsunda, två områden som ligger intill varandra. Det började på fredagskvällen med att en man i 20-års-åldern stal en motorcykel, men vurpade och greps av polis. Sedan ska det ha blivit oroligt i området.

Flera bränder ska ha satts igång, dels på en skola, men även soptunnor som flyttats ut mitt på en gata stod i brand. UNT rapporterar även att molotovcocktails kastats mot en buss under fredagskvällen.

– Vi står på brytpunkt just nu och avvaktar. Vi går inte in med vår personal förrän vi vet att det är säkert och på grund av att det kastats en molotovcocktail och stenar väljer vi att avvakta, sade Tommy Sjölund, yttre befäl vid räddningstjänsten i Uppsala, vid 01-tiden natten till lördag till UNT.

Flera bilar brann i Stockholm

Men det var inte bara i Uppsala det förekom bränder natten mot lördagen. Klockan 02.29 kom det första larmet om en bilbrand på en parkering vid en fotbollsplan vid en skola i närheten av Terapivägen i Huddinge. När Nyheter Idag anländer till platsen arbetar räddningstjänsten med att släcka bilen och en grupp ungdomar har samlats för att titta på.

Senare, klockan 03.35 kommer nästa larm i södra Stockholm. Två bilar, parkerade en bit ifrån varandra, brann då på en parkering vid Norsborgs centrum och när Nyheter Idag kommer till platsen övervakar polis när räddningstjänsten arbetar med att släcka bilarna.

När Nyheter Idag tidigt på lördagsmorgonen ringer till Stockholmspolisens regionledningscentral svarar Jens Mårtensson. Han förklarar att han inte ännu känner till om det förekommit fler bränder i Stockholm natten mot lördagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag