Bilbränderna fortsätter rasa i Malmö

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 11 aug 2016 2016-08-11
E-post 595

MALMÖ Bilbränderna fortsätter rasa i Malmö trots att polismyndigheten satt in helikopter i jakten på bilbrännarna. Det rapporterar tidningen Sydsvenskan. – Det har varit sex bilbränder under torsdagskvällen, säger Calle Persson vid polisen i Malmö till Nyheter Idag.

De senaste dygnen har Malmö skakats av ett stort antal bilbränder och sedan första juni har så många som ett 90-tal bilar stuckits i brand. Det rapporterar tidningen Sydsvenskan som även berättar att polismyndigheten satt in helikopter i jakten på bilbrännarna.

Men det är svårt för polisen att få tag i gärningsmännen. En stor anledning till det är att vittnesuppgifter med signalement på en misstänkt bilbrännare ofta saknas. Det berättar Calle Persson vid polisen i Malmö för Nyheter Idag.

– I vissa fall har vittnen sett personer springa från platsen. Generellt är det svårt. Från det att man tänder på en bil tar det en stund innan det brinner så mycket att folk reagerar.

Bilbränderna väntas rubriceras som skadegörelse genom brand enligt Sydsvenskan.

PLUS: Anlagda bilbränder har ökat med 276 procent på 17 år – Här är statistiken

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag