Bilbrandskaoset inatt: Polisen jagade bilbrännare med helikopter

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 5 mar 2017 2017-03-05
E-post 3952

MÄRSTA Larm efter larm inkom till räddningstjänsten inatt om bilbränder i Märsta i norra Stockholm. Omfattningen var så stor att räddningstjänsten i Märsta fick kalla in förstärkning från grannkommuner. En stor polisinsats med helikopter sattes in för att försöka hitta misstänkta bilbrännare.

Lokaltidningen marsta.nu rapporterar att det brunnit bilar vid sju olika tillfällen på olika platser och det totalt är ett tiotal bilar som brunnit, natten mot söndagen. När Nyheter Idag talar med Eva Nilsson vid Stockholmspolisens ledningscentral säger hon att det är bränder på fem platser i Märsta.

– På fyra platser är det en bil och på den femte platsen är det tre eller fyra. Det är lite oklart för mig.

Enligt lokaltidningen fick räddningstjänsten vid flera tillfällen slut på vatten i brandbilarna och de fick kalla in förstärkning från grannkommuner. Tidningen berättar även att en stor polisinsats, med hjälp av helikopter, arbetade för att försöka hitta misstänkta gärningsmän.

– Ingen är gripen. De där ärendena kommer det tittas närmare på under måndagen.

Anmälan är upprättad om skadegörelse genom brand för samtliga bränder i Märsta. I Upplands Väsby brann en garagelänga natten mot söndagen och där har ett tiotal fordon skadats, rapporterar polisen på sin hemsida. Ej heller i det ärendet är någon misstänkt gärningsman gripen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag