Bilderna från rånet av 82-åringen i Söderhamn – nu väcks åtal: ”Ätit mycket ”benzo””

Foto: Polisen
  • Tisdag 21 jan 2020 2020-01-21
E-post

SÖDERHAMN I oktober blev en 82-årig man nerknuffad och rånad när han skulle ta ut pengar för att spela på trav med sina kompisar. Nu åtalas en 26-årig man för rånet, något som Hela Hälsingland var först att berätta om. I förhör med polisen erkänner mannen.

Det var inne på Furangallerian i centrala Söderhamn som 82-åringen blev nerslagen en fredag i oktober och rånad på sina nyss uttagna 2 000 kronor. Efter att ett vittne via en tipsare pekat ut 26-årige mannen, som är tidigare känd av polisen, plockades 26-åringen in till förhör.

I polisens förhör med 26-åringen nekar han först till att ha rånat den 82-årige mannen. Efter att ha fått se övervakningsbilderna erkänner han, men säger att han var kraftigt påverkad av bensodiazepiner. Det framkommer emellertid i förundersökningen att han skrutit om rånet i efterhand.

”Han säger att efter att han sett övervakningsfilmerna så erkänner han brottet, men han har inget minne av det.”

26-åringen lever ett hårt liv, han har fått sin näsa bruten i ett tidigare slagsmål och ”drog näsbenet rätt på egen hand”.

Läs även: Misstänkt bussrunkare upptäckt i Söderhamn

I en tidigare intervju med Nyheter Idag uppgav 82-åringen att han klarade sig bra efter rånet. Samtidigt efterlyste han krafttag från Söderhamnspolitikerna för att öka tryggheten i staden.

På polisens övervakningsbilder syns hur en kumpan till 26-åringen knuffar 82-åringen och hur sedan 26-åringen går fram till bankomaten. Kumpanen, som har ett svenskklingande namn, hittades avliden några veckor efter rånet.

 

26-åringen åtalas vid Hudiksvalls tingsrätt för rån och för en separat händelse då han stoppades på en stulen moped. De åtalspunkterna är häleri, rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning. Han är tidigare dömd för olika narkotikabrott men har inga våldsbrott i sitt brottsregister.

Foto: Polisen/Facebook

Läs även: Afghaner försökte kidnappa 17-årig flicka i Söderhamn – Skulle tvångsgiftas

Bli prenumerant

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag