Bildspel: Ryska Zenitfans spöar upp AIK-huliganer i stort slagsmål: ”AIK fick råpisk”

  • Lördag 4 Nov 2017 2017-11-04
E-post 389

STOCKHOLM Ett större slagsmål bröt under lördagseftermiddagen ut i industriområdet Stäket i Sollentuna, skriver polisen på sin hemsida. Enligt uppgift till Nyheter Idag var det svenska och ryska fotbollssupportrar som drabbade samman i ett uppgjort slagsmål.

Polisen får larm om slagsmålet strax efter klockan två på eftermiddagen. Ett vittne berättar att mellan 30 och 40 personer från två olika grupperingar samlats i ett industriområde och att de är klädda i vita respektive svarta tröjor. Vittnet misstänker att det kommer bli bråk.

När polisen kommer till platsen omhändertas flera av personerna och det visar sig då att det är ryska och svenska huliganer som drabbat samman med varandra.

– De säger det när de har identifierat personerna, berättar Eva Nilsson på Stockholmspolisen för Nyheter Idag.

Nilsson vet inte vilka lag det är som är inblandade, men enligt uppgift till Nyheter Idag rör det sig om huligangrupperingen ”Firman Boys”, som håller på AIK, och supportrar till det ryska laget Zenit Sankt Petersburg. Zenit mötte i torsdags det norska laget Rosenborg i en match i Trondheim och supportrarna var under lördagen på väg tillbaka till Ryssland via Stockholm. På hemvägen har de gjort upp om att möta Firman Boys för ett slagsmål.

– Det är mycket som pekar på att de har bestämt plats och tid. Sedan bråkar man ett tag och sedan är det bra igen och man går åt varsitt håll, säger Nilsson.

Två personer fick lindrigare skador och plåstrades om av ambulanspersonal på platsen. Ingen behövde föras till sjukhus för vård och polisen har heller inte delgivit någon misstanke om brott. Två anmälningar om misshandel upprättades, men Eva Nilsson säger att hon tror att de utredningarna kommer läggas ned och berättar att de som omhändertogs av polisen redan släppts igen.

– De har troligtvis redan lämnat landet. De identifierades i samband med att deras båt gick. De hade biljetter så man valde att ta deras identitet, sedan fick de åka, säger hon.

Vet ni vem som vann slagsmålet?

*Skratt*

– Jag vet faktiskt inte. Jag har ingen uppfattning om det. Jag tror ingen vinner i de här fallen, utan det är nog kicken i det hela bara.

Nyheter Idag har pratat med en av våra läsare som blev vittne till slagsmålet. Han vet hur det gick.

– AIK fick råpisk, berättar han.

Enligt honom var AIK:s supportrar klädda i svart medan ryssarna hade blandade färger på sina kläder.

Det ska ha varit olika bud om var slagsmålet skulle utkämpas, men till slut blev det i närheten av skrotgården som drivs av Lantz Järn och Metall i Rotebro. Läsaren, som även tog bilder på polisens insats, berättar att ryssarna vann slagsmålet efter cirka trettio sekunder.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag