Bitcoin når nya rekordnivåer – Intresset ökar i Sverige

  • Måndag 27 Nov 2017 2017-11-27
E-post 0

EKONOMI Kryptovalutan Bitcoin når nya rekordnivåer. Den värderas idag till 9000 dollar. Intresset för Bitcoins har ökat i Sverige, under senaste året har antalet personer som äger bitcoincertifikat hos Avanza gått från 700 till 5000. 

Kryptovalutan Bitcoin når nya rekordnivåer när den nu värderas till 9000 dollar. Bara i början av november låg valutan på 7000 kronor, vilket då ansågs vara extremt högt. En månad innan det värderades Bitcoin till 5000 kronor. Rapporterar Bloomberg. 

I december kommer derivatkursen CME i Chicago att tillåta bitcointerminer att handlas. Det rapporterar DI Digital.

Även i Sverige ökar intresset för Bitcoin. Enligt Avanza har antalet personer som äger bitcoincertifikat gått från 700 för ett år sedan till att idag vara uppemot 5000.

”Det är intressant att intresset har blivit så brett. En så här kraftig ökning av antalet ägare har jag aldrig sett förut”, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza till Di Digital.

Den danska bankgrundaren Seier Christenssen köpte bitcoins för flertalet miljoner kronor för fyra år sedan då kursen stod mellan 100 och 400 dollar. Han sålde hela bitcoinportföljen för ungefär en månad sedan, då bitcoinvärdet låg på 6500 dollar. Han gjorde således en vinst på 16 gånger det investerade beloppet.

Christenssen sa, strax efter sitt bitcoinklipp i mångmiljonerklassen, till tidningen Börsen, att han inte bara ämnade köpa några extra julklappar, han sa även att han är förvånad över Bitcoins uppgång.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag