Björn Ranelid: ”Sverige är i krig”

Björn Ranelid. Bild: Hannibal/Wikimedia Commons
  • Fredag 5 jul 2019 2019-07-05
E-post 7595

Sverige är i krig, och politikerna bär ansvaret. Det menar den prisbelönta författaren Björn Ranelid som i en krönika i Expressen kräver krafttag mot gängvåld, terrorism, bilbränder, våldtäkter med mera.

I en krönika i Expressen ryter den prisbelönta författaren Björn Ranelid ifrån mot det eskalerande våldet och de politiker som Ranelid anser bär ansvar för att ”Sverige befinner sig i krig”.

Som exempel på det svenska krigstillståndet tar Ranelid upp anlagda bilbränder, bedrägerier, våldtäkter, sprängningar, hedersvåld, gängmord och terrordådet på Drottninggatan, och avfärdar de traditionella förklaringarna om att att ”ynglingarna är frustrerade, förbannade och vilsna” som ”strunt och dumheter”.

Ranelid konstaterar att dagens yrkeskriminella varken ”svälter eller saknar tillgång till rent vatten”, och har boende och skolgång.

Läs även: Ranelid rasar mot Löfvens och Fridolins språkbruk: ”Fekalier och träck på allmän plats”

”Samtliga dessa vettvillingar har haft en högre materiell standard i sina hem än flera tusen av barnen och ungdomarna som växte upp på Ellstorp i Malmö där jag bodde med mina föräldrar och två syskon på fyrtiosju kvadratmeter i två små rum och kök från 1949 till 1966”, skriver Ranelid.

Enligt Ranelid saknas uppfostran ”för tusentals flickor och pojkar i svenska hem i dag”.

”Det har ingenting med politik eller ideologi att göra. Det handlar om etik, moral och samvaron mellan människa och människa”, skriver Ranelid.

Ytterst är det politikerna som bär ansvaret för situationen, menar Ranelid, som skriver att ”förrådet av bortförklaringar är slut”.

Politikernas uppgift är nu enligt Ranelid att ”genom lagar och olika beslut i praktisk handling se till så att alla rånare, mördare, dråpare, våldtäktsmän, terrorister och pedofiler döms och placeras i fängelser”.

Stöd Nyheter Idag

Hej där.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag