Björn Söder i Pridebråk – anklagar statsministern och talmannen för att legitimera pedofili

Bild: Johan Fredriksson/CC BY-SA 3.0/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0/European Parliament/CC BY 2.0
  • Torsdag 3 aug 2023 2023-08-03
E-post

I en rad inlägg på plattformen X, tidigare Twitter, gick Sverigedemokraternas riksdagsledamot Björn Söder till hårt angrepp mot flera ministrar och riksdagens talman på grund av deras stöd till Pride, som enligt Söder har kopplingar till pedofili.

”Att statsminister, utrikesminister och biståndsminister försvarar och backar upp Pride med sina pedofila inslag, på detta sätt, borde bli en kabinettfråga. Helt oacceptabelt ur ett socialkonservativt perspektiv!” skriver Söder i ett numera raderat inlägg.

I ett annat inlägg, som även det har raderats, pingar Söder in riksdagens talman Andreas Norlén. ”Känns det bra @andreasostgote, att invigningstala på Pride? Skamlöst!” skriver Söder.

I ytterligare ett raderat inlägg anklagas statsminister Ulf Kristersson och riksdagens talman Andreas Norlén för att legitimera pedofili genom att stödja Pride. ”Skrämmande! Att talman och statsminister legitimerar pedofili är helt oacceptabelt!” skrev Söder i inlägget.

Söder har låtit ett antal Pride-kritiska inlägg, som inte pekar ut någon politiker, ligga kvar.

Söders inlägg om Pride möter hård kritik från flera regeringspolitiker. ”Björn Söders twittrande ikväll är föraktfullt, ovärdigt och fel. Han är skyldig en ursäkt till alla de som han svepande anklagar för helt fruktansvärda saker” skriver utrikesminister Tobias Billström.

”Vilket makalöst dravel. Intolerans är osvenskt. I mitt Sverige får man älska vem man vill och vara den man är” skriver arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) i en kommentar till Söders inlägg.

Björn Söders inlägg får även kritik av rödgröna politiker som Märta Stenevi (MP), Annika Strandhäll (S) och Nooshi Dadgostar (V).

Läs även: Björn Söder sparkas ut ur SD-toppen efter sin kritik av partikollegorna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag