Björn Söder uttagen i Starcraftturnering

Björn Söder & Starcraft - Fotomontage: Nyheter Idag
  • Fredag 11 apr 2014 2014-04-11
E-post 0

POLITIKERSTARCRAFT Nu står det klart att en av deltagarna i årets politikerstarcraft blir riksdagsledamoten Björn Söder. Han kommer ställa upp som reserv bakom Sverigedemokraternas förstanamn Simon Nilsson.

Starcraft är ett mycket populärt datorspel och det arrangeras ofta turneringar, inte minst över internet. En av dessa turneringar är det såkallade ”politikerstarcraft” där de olika partierna bjuds in att tävla mot varandra.

Nu kan Nyheter Idag avslöja att riksdagsledamoten Björn Söder är uttagen som reserv att spela i Starcraftturneringen.

”Har fått lära mig hur man kanonrushar motståndarna”

– Jag har inte överdriven erfarenhet av datorspel men efter att ha testat lite Starcraft 2 så har jag fått lära mig hur man 6 poolar och kanonrushar motståndarna. Mitt favoritlag är Protoss, förklarar riksdagsledamoten Björn Söder för Nyheter Idag.

Det är oklart om Söder tidigare över huvud taget spelat Starcraft, men det har däremot förstanamnet Simon Nilsson från Kristianstad.

Tror det kommer stå mellan SD och V

– Jag har spelat Starcraft 2 sedan 2010, har hittills mest spelat mindre onlineturneringar men har även hunnit med att spela Dreamhack Open Stockholm 2012 och 2013. Själv skulle jag kalla mig glad amatör som gillar tävlingsmomentet i spelet. Jag tror att våra chanser är goda men V har bra spelare och jag tror att vinnaren mellan V och SD kommer att ta hem turneringen, förklarar Simon Nilsson för Nyheter Idag.

Nyheter Idag kommer bevaka politikerstarcraft och eventuellt också lägga upp en livestreamvideo om sådan finns tillgänglig. Här kan du läsa mer om eventet.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag