Blev omhändertagen av kvinnliga poliser: ”Vet ni vad IS gör med horor som ni?”

Fadi Daoud t.h. Foto: Polisen och Wikimedia commons.
  • Tisdag 2 jul 2019 2019-07-02
E-post 14244

NORRKÖPING När två kvinnliga poliser skulle kontrollera en man i samband med ett larm uppskattade han inte behandlingen. Han uppmanade dem att underkasta sig IS, sedan skulle han våldta dem och deras familjer. Nu har Fadi Daoud, 34, dömts för dessa och andra påhopp.

Två poliser kallades en dag i maj 2017 till en adress i Norrköping då en man hade setts klättra in på en balkong. När poliserna kom till platsen mötte de en man som inte lydde deras uppmaning att ta upp händerna ur fickorna, varför de var tvungna att göra ett ingripande. Mannen stretade mot och var nära att komma över den ena polisens OC-sprej, så att de var tvungna att lägga ned honom och kalla på förstärkning.

– Under tiden så skrek Fadi flera okvädingsord mot oss. Så som ”hora”, ”snutfitta” och ”grisjävel” samt att vi skulle underkasta oss IS för att han sedan skulle våldta oss båda, rapporterar den ena polisen.

Under transporten till polisstationen fortsatte mannen att ta ut sin ilska på de två kvinnorna.

– Han frågade oss om hur många barn vi ”tryckt ut ur fittan”. Han upprepade flertalet gånger att han skulle våldta oss, att vi skulle underkasta oss. Han pratade om IS och frågade oss om vad vi vet vad de gör med ”horor” som oss. Han frågade också om vi ville ”han en kniv i fittan”. Han återkom gång efter annan till att han skulle våldta oss och ”ta våra familjer”, uppger den andra polisen.

Läs även: Tioårig IS-slav gravid efter våldtäkter

Från polisstationen fördes han senare till psykakuten för kontroll, och de tre, nu manliga, poliser som följde med honom fick själva motta sin beskärda del ovett trots att de endast var där för att ta honom till läkaren.

– Daoud ska skära upp oss eller sprätta upp oss säger han och vill att vi ska suga hans kuk. Den misstänkte berättar även hur han ska söka upp oss och våra familjer och tortera oss och våra barn och vi kommer aldrig gå säkra, det lovar han på gud. Han hatar verkligen oss grisar. De verbala hoten upprepas så många gånger att jag tappar räkningen men han har mordisk blick (svart i ögonen) och stirrar intensivt på mig när han uttalar hoten, uppger en av de närvarande poliserna.

Daoud försökte även både spotta och sparka på poliserna, så att han utöver handfängsel fick förses med både fotfängsel och spotthuva. Men han försattes på fri fot och kunde två veckor senare misshandla en barägare som gav en tillsägning till hans kamrat när denne agerade störande på uteserveringen.

I november 2017 väcktes åtal, men rättegången som var planerad till januari 2018 ställdes in. I juli samma år blev han misstänkt för en ny misshandel som han åtalades för inom samma mål, men då denna målsägande inte kunde närvara vid rättegången i början av sommaren återstår dessa åtalspunkter att prövas.

I slutet av förra veckan kom domen mot Fadi Daoud som mot sitt nekande döms för två fall av hot mot tjänsteman, två fall av försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, misshandel och tre fall av olovlig körning. Straffet blir tre månaders fängelse, samt skadestånd till de drabbade poliserna om 5000 kronor vardera. För misshandeln på baren behöver han bara betala 4000 kronor.

Han förekommer sedan tidigare under 21 avsnitt i belastningsregistret som för hans del sträcker sig tillbaka till 2001 då han var 16 år gammal. Han är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott, grov misshandel och smuggling.

Läs även: IS högg huvudet av 50 sexslavar under slutstriden

Stöd Nyheter Idag

Hej där.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag. Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag