Blottaren drog fram snoppen bredvid barn i femårsåldern

Blottaren fotograferades i centrala Rättvik. Foto: Privat
  • Tisdag 26 jul 2016 2016-07-26
E-post 8940

DALARNA En man som gick och höll i sin penis mitt på ljusa dagen har synts i centrala Rättvik av flera personer på tisdagen. Ett ögonvittne berättar att mannen försökt närma sig ett barn på fem eller sex år och sedan dragit fram sin penis. – Pappan jagade bort honom med ett armeringsjärn, berättar ögonvittnet Owe Back för Nyheter Idag.

Ögonvittnet Owe Back, som lyckades ta bilder på blottaren, berättar att det började med att den misstänkta gärningsmannen satt på en träbänk utanför järnvägsstationen i Rättvik. När en barnfamilj satte sig vid samma bänk ska blottaren närmat sig ett barn i åldern mellan fem och sex år.

– Då drar han fram det man har mellan benen och börjar krama den, säger han till Nyheter Idag.

Pappan till barnet uppmärksammade detta och blev upprörd. Han ska då ha fått tag i ett armeringsjärn för att försöka mota bort blottaren från platsen. Samtidigt ska flera människor ha blivit vittnen till händelsen.

– Han bara flinade tillbaka, fortsätter Back.

Läs också: ”Tokrunkaren” i Rättvik fortsatte runka hos polisen – Varningen: ”Vänd inte ryggen till”

Senare tog Back upp sin telefon och lyckades fotografera mannen som alltså höll i sin penis när han gick utanför stationen i centrala Rättvik. Den misstänkta blottaren har känts igen av människor i Rättvik som uppger att han kommer från ett asylboende i närheten, berättar han.

När Nyheter Idag ringer till polisen berättar Stefan Wickberg vid polisen i Dalarna att larmet kom klockan 13.08. Flera personer hade då ringt och larmat polis om den här blottaren.

– Det är någon som blottar sig. Det förefaller som att flera personer sett den här blottaren. Han greps klockan halv två för sexuellt ofredande. Det verkar vara många som sett den här personen, säger Wickberg till Nyheter Idag.

Vid tisdagseftermiddagen hade polisen ännu ingen fastställd identitet på den misstänkta gärningsmannen, men de arbetar med att utreda saken.

– Han är inte identifierad. Däremot har vi en uppgift om vem det skulle kunna vara, men han är inte identifierad.

Läs också: ”Tokrunkaren” i Rättvik fortsatte runka hos polisen – Varningen: ”Vänd inte ryggen till”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag