Blytunga M-beslutet: Lägg ner SVT och SR

Foto: Twitter
  • Lördag 11 maj 2019 2019-05-11
E-post 8067

Public servicebolaget SVT och SR ska avskaffas helt och hållet. Det är den nya linjen för Moderaterna i Stockholms län, ett beslut som klubbades igenom på förbundsstämman på lördagen. De har även röstat för att riva upp public service-utredningen, berättar riksdagsledamoten Hanif Bali (M) på Twitter.

I en tweet berättar den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali att ”Moderaternas största länsförbund – Stockholms län – röstade precis för att vi ska riva upp public service-utredningen”. Men det stannar inte där.

”Man röstade även för att stoppa skattefinansieringen och att helt avskaffa public service”, fortsätter Bali i sin tweet.

Tungt bakslag för Tobias Billström

I en proposition inför förbundsstämman för Stockholms län, det tyngsta länsförbundet inom M, riktas kritik mot partiets agerande på riksplanet i frågan om public service. Där har M i praktiken lagt sig platta för Socialdemokraterna. Nyheter Idag har tidigare uppmärksammat intern kritik mot partiets gruppledare Tobias Billström, den man som varit drivande i att M gick med på skattefinansiering av SVT och SR.

När Nyheter Idag talar med Mattias Thorsson, kommunikationschef för Moderaterna i Stockholms stad och län, berättar han att ungdomsförbundet MUF lade ett tilläggsförslag som sedan gick igenom under mötet.

– Det här var en motion om att se över public service och utreda finansiering. Till en motionen lade medlemmar från MUF ett antal tilläggsatt-satser där det voterades om den första och sedan gick de andra igenom per automatik.

I en bild som publiceras på Twitter syns Tobias Billström sitta i presidiet. Därmed tvingas han av förbundsstämman att vara med om att klubba igenom ett avskaffande av public service – trots att han själv varit drivande kraft för att partiet ska stå bakom skattefinansieringen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag