Boende i Västerås efter stenkastning och oroligheter: ”Jag vill inte bo här”

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 21 mar 2017 2017-03-21
E-post 568

VÄSTERÅS Stenkastning mot bussar och privatpersoner, men även raketattacker, kännetecknade oroligheter som pågick i stadsdelen Bäckby i Västerås på måndagskvällen. Nu berättar en av de boende om hur situationen upplevdes i en insändare till lokaltidningen VLT. ”Jag vill inte bo här”, skriver insändarskribenten.

Klockan 20.02 på måndagskvällen larmas polis till området Bäckby i Västerås med anledning av någon form av bråk. När polisen anländer till området blir de utsatta för stenkastning, men även bussar och privatpersoner drabbades. Det rapporterar Polismyndigheten på sin hemsida.

När oroligheterna pågick talade lokaltidningen VLT med LKC-befälet Mats Länn vid polisen i Västmanland.

– Under kvällen har det varit stenkastning och de har skjutit fyrverkerier mot polisen. Vi har skingrat dem. Patrullerna har försökt prata med dem, men flera har gömt sig i skogen, säger han till tidningen.

”Jag vill inte bo kvar här”

Polisen satte in hundpatruller och omhändertog flera personer med stöd av polislagen. Men ingen person är misstänkt för brott eftersom ”det inte gått att styrka vem som kastat”, skriver polisen på hemsidan. Lokaltidningen rapporterar även att bussar blivit utsatta för stenkastning. Händelsen rubriceras som försök till grov misshandel av polisen.

En boende i området, som själv blev utsatt för oroligheterna, berättar att ”det lät som krig på Bäckby” i en insändare publicerad i VLT. Skribenten berättar att polisen var passiva trots att det kastades smällare och oroligheterna pågick, möjligen på grund av att de inväntade förstärkning.

”Jag är ledsen och arg och känner mig så maktlös över det som händer. Jag vill inte bo här”, konstaterar insändarskribenten.

Nyheter Idag har sökt polisen i Västerås för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag