Bombattentat vid lägenhetshus i Helsingborg: ”Hela porten utblåst”

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 12 maj 2020 2020-05-12
E-post 1038

HELSINGBORG Natten mot tisdag inträffade en kraftig explosion vid ett flerfamiljshus i södra Helsingborg. Ingen människa rapporteras ha kommit till skada men hela entrén förstördes och flera fönsterrutor blåstes ut, något som Expressen rapporterat om.

Vid 01.50 natten mot tisdag fick polisen larm om en explosion på Brunnsbäcksgatan i stadsdelen Miatorp i södra Helsingborg.

– Både jag och min son vaknade och visste inte vad som hände. Jag tittade ut mot porten och såg att att hela porten var utblåst. Det ligger glassplitter och tegelstenar, säger en boende till Expressen.

När polisen kom på plats spärrade man av och kallade in tekniker. Ingen person hade kommit till skada men fönsterrutor på samtliga lägenheter vid trappuppgången hade blåsts ut. Även fönsterrutor vid en intilliggande trappuppgång hade krossats.

– Det är ganska omfattande skador på fönster och själva portdelen, men jag vet inte i nuläget om sprängningen var innanför portuppgången eller strax utanför. Det är avspärrat och bombgruppen är på väg till platsen, säger Richard Trincas, jourhavande förundersökningsledare vid Helsingborgspolisen, vid 03.30-tiden till Expressen.

När Nyheter Idag ringer polisens presstalesperson vid 07.50 är det fortfarande oklart om sprängningen skett inne i trapphuset eller strax utanför.

Ingen misstänkt gärningsperson har gripits. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Stadsdelen Miatorp är ett av de områden i Helsingborg där polis tidigare har använt drönare för att bekämpa brott.

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag