Bombdrama i Linköping

  • Torsdag 22 okt 2015 2015-10-22
E-post 275

LINKÖPING Ett bombdrama med evakueringar av minst två fastigheter pågår just nu i stadsdelen Hejdegården i Linköping. Detta efter att en person ringt in och anmält ett misstänkt farligt föremål på en parkeringsplats vid Valhallagatan.

En anmälan om det misstänkta föremålet kom in strax efter klockan elva på förmiddagen. Polisen påbörjade omedelbart avspärrningar av gatorna i området och har bland annat stängt av trafikleden Brokinsleden för trafik.

– Det är ett föremål som skulle kunna vara av explosiv karaktär, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik till Nyheter Idag och tillägger:

– Vi har inte undersökt det mer än att vi har tittat på det, så därför vill vi inte säga något mer.

Är det en misstänkt bomb?

– Det är ett misstänkt föremål som skulle kunna innehålla någon typ av sprängmedel.

Polisen vill däremot inte avslöja vad det handlar om för föremål, om det är ett paket, en påse med misstänkt innehåll eller någonting större.

Vid halv ett-tiden började polisen evakuera de boende på Vallhallagatan 24 A,B och C som är ett flerfamiljshus. En kvart senare evakuerades boende på Kristinebergsgatan 7A och därefter Kristinebergsgatan 7B.

– Bostadsområdet heter Hejdegården och i huvudsak är det äldre flerfamiljshushus, typ två-tre våningar höga. Sedan är det en del äldre villafastigheter också, de flesta fastigheter tror jag är byggda på 50-talet ungefär.

Nu inväntar polisen i Linköping att bombgruppen från Stockholm ska komma och titta på det misstänkt farliga föremålet.

– Vi har bett att de ska komma, men vi har inte fått någon återkoppling än när de kommer eller så.

Mellan 30 och 40 polismän uppges delta i insatsen på Valhallagatan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag