Bombepidemin: Explosion i bostadshus i Bromma

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 12 okt 2019 2019-10-12
E-post 878

STOCKHOLM Sverige fortsätter att plågas av sprängdåd. Natten mot lördag skedde en explosion i ett trapphus i Bromma. Samtliga fönster i trapphuset gick sönder och lägenhetsdörrar skadades. – Det är förjäkligt att någon eller några tar till sådana här metoder. Mig veterligen finns det ingen hotbild mot mig eller någon annan i huset. Men det här är inget som bara kastas in av en slump, säger fastighetsägaren till Expressen.

Vid 03.09 natten mot lördag larmades polisen om en explosion i bostadsområdet Abrahamsberg i förorten Bromma. Inne i ett trapphus i ett trevånings bostadshus hade enligt uppgifter till Expressen två bomber placerats eller kastats och sprängts.

– Jag vaknade av det och trodde att jag drömde. Det är något som har sprängts vid en port så dörren har flugit ut och fönstren i trapphuset har blåst ut till andra sidan gatan, säger en boende i området till Expressen.

Explosionen i Abrahamsberg blir ytterligare ett bombdåd att lägga till i statistiken. Antalet sprängdåd har skjutit i höjden sedan förra året. Mellan januari och juli skedde 120 sprängningar, jämfört med 83 stycken under samma period förra året, enligt polisstatistik som DN tagit del av.

– Det är förjäkligt att någon eller några tar till sådana här metoder. Mig veterligen finns det ingen hotbild mot mig eller någon annan i huset. Men det här är inget som bara kastas in av en slump, säger fastighetsägaren till Expressen.

Ingen person har kommit till skada men alla fönster i trapphuset har gått sönder, även lägenhetsdörrar har skadats. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen, polisens tekniker och det nationella bombskyddet kallades till platsen. Efter att bombskyddet säkrat platsen fortsätter polisens brottsplatsundersökning.

En boende i området berättar för Expressen att Abrahamsberg är ett ”jättefint” område och ”hur lugnt som helst”. Men det senaste halvåret har det enligt mannen blivit allt stökigare med både polisnärvaro och drogförsäljning i närheten.

Polisen är på jakt efter en eller flera gärningsmän men har inte gett ut något signalement.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag