Bombhot mot Lidköpings stadshus – Byggnaden utrymd

Foto: Wikimedia commons
  • Onsdag 8 Nov 2017 2017-11-08
E-post 17

LIDKÖPING Stadshuset i Lidköping har utrymts efter ett anonymt bombhot. Personen som ringde hotade med att en bomb skulle sprängas i stadshuset klockan 13.00 och Lidköping kommun har tömt byggnaden samtidigt som Polisen söker igenom byggnaden.

Ett anonymt bombhot har inkommit mot Lidköpings stadshus. Den anonyma ringaren uppgav att en bomb skulle sprängas klockan 13.00 och kommunen har tömt byggnaden på de 220 personer som befann sig i stadshuset, det uppger NLT.

Polisen uppger att de har goda förhoppningar om att få tag i personen som ligger bakom hotet mot stadshuset. Enligt Lars-Gunnar Rask, tillförordnad kommunikationschef på Lidköpings kommun, uppger att det anonyma hotet inkom via telefon till kommunens kontaktcenter.

Den anonyma personen uppgav att en bomb skulle sprängas i Lidköpings stadshust klockan 13.00 och kommunen stängde ner byggnaden samt utrymde den klockan 12.30.

Polis på plats genomsöker byggnaden och ska göra en bedömning av hotet.

– Vi tror oss veta vem det kan vara och försöker få fram det nu. Därifrån får vi se var vi landar, säger Ulf Andersson, jourhavande förundersökningsledare hos Polisen, till NLT.

Klockan 06.00 torsdagen den 9 november kommer stadshuset öppna igen och till vidare är personalen utplacerad i andra lokaler i kommunen. Kommunens växel har dragit igång igen och det går att mejla samt söka kontakt med kommunens personal.

– Jag är kvar och stänger branddörrar och försäkrar mig så att byggnaden är helt utrymd. Den här typen av hot är tyvärr något som ibland inträffar, säger Jan Fransson, kommundirektör, till NLT.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag