Anders Borg var på fest: Hotade arrangören, kallade kvinnor för horor, tog män i skrevet, visade sitt kön

Foto: Flickr
  • Fredag 4 aug 2017 2017-08-04
E-post 1864

STOCKHOLM Den före detta finansministern Anders Borg var på fest förra veckan. Han hotade festarrangören, kallade kvinnor för horor, tog män i skrev och visade sitt kön i hopp om att få jämföra penisstorlekar. – Jag vet inte vad han drack. Men det var mycket i alla fall, säger en anonym festdeltagare 

Finansminister i Fredriks Reinfeldts regering, Anders Borg, blev full förra veckan, varpå han ska ha hotat festarrangören, kallat kvinnor för horor och slampor, tagit män i skrevet och visat sitt kön för festdeltagare. Han ville också jämföra penisstorlekar. Det uppger Aftonbladet.

Festen utspelade sig på en ö i Stockholms skärgård. Vid 23-tiden uppger källor till Aftonbladet att Borg ska ha varit mäktigt berusad.

– Jag vet inte vad han drack. Men det var mycket i alla fall, säger en anonym festdeltagare till Aftonbladet.

När Borg blev tilldelad sovplats i en stuga längre bort blev han mycket upprörd. Han ville sova i festarrangörens hus. Den före detta finansministern reagerade på sovplatstilldelningen, han hotade värden och en kvinna som bad honom att lugna ner sig.

På fredagsmorgonen publicerade Borg ett ångerfyllt Facebookinlägg.

En festdeltagare uppger för Aftonbladet att det var dålig stämning dagen efter, men att gästerna försökte agera som om ingenting hade hänt.

Ett 60-tal personer ska ha varit på festen, däribland barnfamiljer. Flera av gästerna innehar höga positioner inom näringslivet och det offentliga Sverige.

Anders Borg var finansminister från 2006 till 2014. Han jobbar nu som rådgivare till multinationella storföretag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag