Bostadsförening skyddar sig med taggtråd: ”De är gangsters som förstör”

Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 13 nov 2018 2018-11-13
E-post 87

GÖTEBORG För att skydda sin egendom och hålla obehöriga ute har en bostadsrättsförening i Göteborg satt upp ett taggtrådsstängsel. – Det går inte att uppfostra folk till att kunna skilja på mitt och ditt. Folk tror de kan göra vad dom vill. De är gangsters som förstör, säger Erik Westerberg, ordförande i bostadsrättsföreningen.

I området Kviberg i Göteborg har en bostadsrättsförening satt upp taggtrådsstängsel för att skydda sig mot sina grannar, uppger GöteborgDirekt.

Föreningen satte upp ett 2,5 meter högt staket för redan två år sedan för att hindra utomstående från att kunna ta sig in. Nu meddelar föreningen att det inte räcker utan att de har förstärkt stängslet med taggtråd.

– Folk hoppade över stängslet, de hoppade över och slog sönder två bilar, säger Erik Westerberg, ordförande i bostadsrättsföreningen, till Expressen.

– Det går inte att uppfostra folk till att kunna skilja på mitt och ditt. Folk tror de kan göra vad dom vill. De är gangsters som förstör, säger Erik Westerberg.

Enligt Westerberg har hyresgästerna i kommunala bostadsbolaget Poseidons fastigheter mittemot varit med och vandaliserat. Westerberg berättar att grannarna inte respekterar deras privata egendom och har sönder allt.

– De begriper inte att i en bostadsrättsförening så äger folk varsin andel i föreningen. De hos Poseidon äger ingenting, de vill bara utnyttja. De har en egen lekplats och de får tillgång till en av våra men nu var vi tvungna att plocka ner lekställningen där för den är till stor del sönderslagen, säger Erik Westerberg till GöteborgDirekt.

Johannes Wallgren är distriktschef för Poseidon och tycker att taggtråden är tråkig och onödig.

– Det skapar en känsla av vi och dem. Det är tråkigt och olyckligt, säger Johannes Wallgren till Expressen.

Samnytt har intervjuat Erik Westerberg efter den inledande rapporteringen. Han tycker att Poseidons distriktschef Wallgren hycklar.

– Man kan ju fråga sig varför Poseidon stängslar in sina fastigheter i Gamlestan. Där är det igenbommat med tråd och grejor, säger Erik Westerberg och fortsätter:

– Och det har vi sagt till dem vid flera tillfällen: ”Varför gör ni så själva då?” ”Jo men vi måste ju vara rädda om våra grejor här” Då låter det så när det är deras grejor. Men våra grejor har ingen betydelse, tydligen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag