Bostadsministern skyller på interna kritiker: Miljöpartiets dåliga siffror beror inte på dålig politik

Foto: Flickr
  • Torsdag 21 Dec 2017 2017-12-21
E-post 659

STOCKHOLM Miljöpartiet har mött stora svårigheter under denna mandatperiod och ligger nu under riksdagsspärren i senaste opinionsmätningen. Bostadsminister Peter Eriksson tror att situationen är som den är på grund av dåliga sammanhållning i riksdagsgruppen och inte för att folk ogillar Miljöpartiets politik.

Bostadsminister Peter Eriksson uppger i en artikel i Aftonbladet att Miljöpartiets dåliga siffror i opinionen inte beror på att väljarna ogillar Miljöpartiets politik, i själva verket handlar det om kritiker inom det egna partiet som förstör.

I SCB:s senaste mätning hamnade Miljöpartiet under riksdagsspärren. Partiet har befunnit sig i en kris de senaste månaderna och den senaste mätning visade att MP tappat hela 3,1 procentenheter sen valet 2014.

LÄS ÄVEN: Miljöpartiet och Kristdemokraterna under riksdagsspärren i ny SCB-mätning

Partiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin erhåller lågt förtroende av det svenska folket och MP kommer behöva jobba hårt för att komma ikapp i opinionen.

Peter Eriksson, idag bostadsminister och tidigare språkrör för MP under 2002-2011, menar att partiets svårigheter är främst interna.

– De låga siffrorna beror inte på att vi har gjort en dålig politik. Däremot har det varit rörigt i riksdagsgruppen, säger han, till Aftonbladet.

Han uppger att strategin har varit att få igenom så mycket grön politik som möjligt i regeringen och att den strategin har ett starkt internt stöd.

– Men det har funnits några personer i riksdagsgruppen som har drivit en annan linje hela tiden. Det är därför folk har fått den bilden av att partiet är rörigt, men jag tycker inte att det är så. Vi har väldigt duktiga politiker lokalt och jag tycker regeringsarbetet i allt väsentligt har varit bra.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag