Bostadspriserna slår nya rekord men färre bostäder säljs

Foto: Wikimedia Commons
  • Onsdag 15 feb 2017 2017-02-15
E-post 1

STOCKHOLM Bostadspriserna fortsätter att slå nya rekord men antalet bostäder som säljs minskar.

Bostadspriserna i Stockholm fortsätter öka samtidigt som färre bostäder säljs. Medelpriset för sålda bostadsrätter i Stockholm under januari var drygt 94 000 kronor per kvadratmeter, det högsta värdet som rapporterats för någon månad hittills och en ökning på en procent jämfört med föregående månad. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

Liknande trend kan skönjas även i Göteborg och Malmö där priserna stiger i en snabbare takt. I Storgöteborg och Centrala Malmö samt Stormalmö stiger priserna med två procent jämfört med föregående månad. Om man däremot räknar i reda pengar är prisökningarna i Stockholm minst lika stora eftersom bostäderna redan är så dyra.

Färre bostäder säljs i Stockholm, ett sätt att räkna på det är att mäta andelen annonser som plockas bort innan visning eftersom bostäderna redan blivit sålda. I Stockholms län har den andelen minskat från 22 procent till 18 procent, det visar statistik som Hemnet tagit fram.

– Mycket talar för en lugnare marknad i år. Men prismässigt tror vi på en stabil utveckling, där priserna mycket väl kan fortsätta stiga. Detta eftersom det inte finns några planerade räntehöjningar i år och vi kommer ha en fortsatt hög inflyttning till Stockholm, säger Staffan Tell, presstalesperson på Hemnet till Svenska Dagbladet.

Staffan gissar att prisutvecklingen i Stockholm kommer att landa på 3 procent för bostadsrätter och 5 procent för villor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag