Bråk i tunnelbanan – en gripen för våld mot tjänsteman

  • Söndag 19 okt 2014 2014-10-19
E-post 0

STOCKHOLM Ett bråk på tunnelbanestationen i Hallunda på söndagsmorgonen urartade till till våld mot polisen. En man i 20-årsåldern är nu gripen.

Strax före kl 8 på söndagsmorgonen inkom ett larm till polisen om att fyra personer bråkade och slogs på tunnelbanestatonen i Hallunda, Norsborg.

-Det var stök på tunnelbanan i en timmes tid, med fyra personer som bråkade och slogs, så att man begärde att vi skulle komma dit, säger Albin Näverberg på LKC, Länskommunikationscentralen, till Nyheter Idag.

-När poliserna kom till platsen möttes de av våld och var tvungna att använda sin OC-spray för att lugna ner tre av personerna, säger Albin Näverberg.

Då blev en av personerna ännu mer våldsam och skapade därmed utrymme för de övriga att smita iväg från platsen, något som polisen rubricerar som främjande av flykt. Mannen är nu gripen.

-Han är i 20-årsåldern. De tre som försvann har vi inga namn på men det lär finnas bilder från övervakningskamerorna på stationen, säger Albin Näverberg.

Den gripne är också misstänkt för våld mot tjänsteman, men ingen av poliserna blev skadad vid angreppet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag