Brandbomber och hat möter polisen i Falkenberg

Foto: Nyheter Idag samt Polisen. Bilbranden är en genrebild och ej från Falkenberg.
  • Måndag 19 aug 2019 2019-08-19
E-post 1067

Två bilbränder medelst ”molotovcocktails” och klotter som uttrycker hat mot polisen. Det är resultatet av en eller fler gärningsmän i bostadsområdet Herting i det lilla samhället Falkenberg på västkusten.

Det är polisen som i en Facebookstatus meddelar att brandbomber kastats mot bilar i bostadsområdet Herting i Falkenberg. Polisen konstaterar att ”som tur är” har inte bilarna börjat brinna ordentligt.

Om så hade skett hade det varit ”stor risk att detta skulle sprida sig till andra bilar och även byggnader vilket skulle kunna få förödande konsekvenser”.

Förutom brandbomber mot parkerade bilar har en eller flera gärningsmän klottrat hatbudskap mot polisen på en vägg.  ”Detta har vi gjort för att snuthoran s respektera oss”, står att läsa bland klottret.

Polisen konstaterar att klottret ”i stort sett” bara är riktat mot polisen. Nu söker polisen dialog med våldsverkarna och de potentiella mordbrännarna.

”Att vara missnöjda med polisens arbete är något vi stöter på ibland. Att visa sitt missnöje genom att skriva det på olika väggar i ett bostadsområde känns meningslöst. Är ni missnöjda med oss så kom gärna in och prata med oss och berätta för oss hur vi ska bli bättre. Att förstöra för andra är inte lösningen”, skriver Falkenbergspolisen på Facebook.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag