Bränder och oroligheter i Rinkeby – brandbilar utsätts för stenkastning

  • Måndag 25 aug 2014 2014-08-25
E-post 0

STOCKHOLM Oroligheter har brutit ut i Stockholmsförorten Rinkeby med ett flertal bränder. – Ungdomar kastar sten på brandmännen, säger en representant för Stockholms brandförsvar.

På söndagskvällen bröt oroligheter ut i Stockholmsförorten Rinkeby, med ett antal bränder, stenkastning mot polis och brandkår och ett flertal bilar som stuckits i brand. Brandkåren har svårt att ta sig fram för att släcka eftersom de attackeras av stenkastande ungdomar.

Enligt obekräftade uppgifter från Aftonbladet är det omkring 20 ungdomar som ligger bakom oroligheterna. En brandbomb har även kastats in på kulturhuset i Rinkeby, enligt uppgift från brandkåren.

Brandkåren har ännu inte kunnat åka in i området. De har attackerats med stenar och dessutom har ett antal ungdomar blockerat vägen. Nu väntar man på att polisen ska säkra området så att man ska kunna släcka bränderna.

Nyheter Idag har talat med Towe Hägg på polisens ledningscentral. Hon bekräftar att det pågår oroligheter i Rinkeby.

– Vi är på plats i området och samverkar med nattvandrare från området, bland annat från moskén.

Hon berättar att det har varit stenkastning i samband med att en polispatrull stoppade ett fordon för att göra en kontroll.

Vet ni hur många som är inblandade i bråken?

– Det är svårt att säga. Om man är ute och står i närheten, klassas man då som inblandad? I nuläget är det svårt att ge några detaljer om situationen, säger hon.

Hon kan heller inte ge besked om huruvida brandkåren kunnat ta sig fram för att släcka bränderna ännu.

– Jag har inte hela bilden klar för mig, förklarar hon.

Towe Hägg säger att polisen har ett stort antal patruller på plats och att man också är oerhört tacksam för all hjälp man får av nattvandrarna som befinner sig i området och hjälper polisen.

ARTIKELN UPPDATERAS MED MER INFORMATION UNDER NATTEN.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag