Brandkåren: Det brinner fortfarande i Grenfell Tower

Foto: Brandkåren i LondonFoto: Brandkåren i London
  • Torsdag 15 jun 2017 2017-06-15
E-post

LONDON Det har snart gått två dygn sedan branden bröt ut i bostadskomplexet Grenfell Tower i London. Enligt brandmännen slår lågor fortfarande upp i det 24 våningar höga utbrända komplexet.

Under torsdagen arbetade fortfarande ett 60-tal brandmän på platsen, skriver brandkåren i London på sin hemsida. Brandmännen fortsätter med att släcka fickor av eldsvådor i den svårt sargade byggnaden.

17 människor har hittills bekräftats döda i branden, men den siffran väntas fortsätta stiga.

– Tyvärr väntas vi inte hitta några fler överlevare och insatsen fokuserar nu på att hämta (kroppar) snarare än rädda, säger brandchefen Dany Cotton.

– Vi inser att många människor är enormt oroliga över sina nära och kära som ännu inte hittats och vår prioritet är att göra vårt bästa för att dem väntar på information om sina släktingar och vänner.

Totalt lyckades brandmännen rädda 65 människor från byggnaden i samband med branden och 17 personer vårdas fortsatt på sjukhus med kritiska skador.

Brandmännen väntas vara kvar på platsen i flera dagar framöver för att gå igenom byggnaden och dess 127 lägenheter och andra utrymmen i letandet efter döda.

Brandkåren skriver också på sin hemsida att man ännu inte vet vad som orsakade branden eller varför den spreds så pass snabbt. En utredning pågår för att klarlägga brandförloppet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag