Brandkåren nöjd med insatsen vid gårdagens broras i Ludvika

Foto: Ludvika kommun
Foto: Ludvika kommun
  • Fredag 14 jul 2017 2017-07-14
E-post 0

LUDVIKA Brandkåren är nöjd med räddnings­insatsen vid gårdagens broras i Ludvika då tolv personer skadades men ingen drabbades av livshotande skador.

Peter Levin som är brandmästare på räddningstjänsten i Ludvika och var räddningsledare igår säger att den akuta insatsen var effektiv och säker.

– Vi har bara beröm att ge till alla blåljusgrupper. Och det är mitt i bedrövelsen över det som har hänt och med tanke på alla skadade roligt att konstatera att vi har fått många positiva signaler från olika håll och enormt mycket beröm över den insats vi gjorde, säger han.

Levin förklarar att insatsen försvårades av att brobygget gjordes över en järnväg och att det var många skadade.

– Vi måste i ett sådant läge få klart från driftledningen i Hallsberg att strömmen är bruten och att inga tåg kommer in i området. Det finns ju även diesellok, säger han.

Brandmännen fick emellertid snabbt klartecken om att kunna gå in och arbeta på olycksplatsen.

Landstinget i Dalarna skriver på sin hemsida att tre av dem som skadades i gårdagens broras är kvar på sjukhus idag. Ingen av dem har livshotande skador. De tre kommer föras till Akademiska sjukhuset i Uppsala för operation.

– Det har fungerat väldigt bra på Falu lasarett. Personalen har varit fantastisk, ställt upp på ett jättefint sätt, säger Anders Blomberg, överläkare vid Falu lasarett.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag