Brandmän i Uddevalla utsatta för stenkastning

Foto: Amy Unsworth / Nyheter Idag
  • Onsdag 2 aug 2017 2017-08-02
E-post 534

UDDEVALLA Under natten till onsdagen blev brandmän i Uddevalla attackerade av ungdomar som kastade sten mot dem efter att de fått larm om flera bränder i området. Polisen misstänker att ungdomar anlagt bränderna för att kunna angripa blåljuspersonal med stenkastning

Under natten till onsdagen ryckte brandkåren ut för att släcka ett flertal mindre bränder i Uddevalla som räddningstjänsten fått larm om. Under en av släckningarna blev brandmännen attackerade av ett gäng ungdomar som kastade sten mot dem, uppger Expressen.

– Det är nog första gången i Uddevallas historia det händer, så det är jättetråkigt, säger Mattias Bergenheim, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla.

Efter att brandmännen släckt en moped som brann fick de larm om en annan brand i området, det handlade om ett par lastpallar på en gångbro som fattat eld men väl på plats blev brandmännen attackerade.

– Det är några lastpallar på en gångbro som brinner. När vi håller på att packa ihop efter att ha släckt så kommer det några stenar flygande mot oss. Vi hoppar då genast in i bilen och lämnar platsen, säger Mattias Bergenheim till Expressen.

Efter attacken vid gångbron larmades räddningstjänsten om att en bil brann i området. Enligt polisen hade ungdomar krossat rutan på bilen och kastat in något brinnande.

Enligt Bergenheim var det mycket folk i rörelse på platsen vid den utryckningen vilket troligtvis var anledningen till att de inte blev utsatta för stenkastning där.

Stenkastning mot blåljuspersonal förekom även under måndagskvällen i området men då var det polisen som blev drabbad.

Enligt Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst jobbar polisen utifrån en arbetshypotes om att bränderna anläggs för att locka ut blåljuspersonal i syfte att kasta sten mot dem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag