Brittisk media ifrågasätter asylmördarens ålder efter häktningsförhandling i Göteborg

Rättscentrum i Göteborg och skärmdump från dailymail.co.uk Foto: Wikimedia/Skärmdump
  • Torsdag 28 jan 2016 2016-01-28
E-post 3331

GÖTEBORG Storbritanniens näst största tidning Daily Mail ifrågasätter påståendet att den unge somaliske man som i måndags knivmördade Alexandra Mezher på ett asylboende i Mölndal bara skulle vara 15 år gammal. Ett ”barn”, konstaterar tidningen sarkastiskt.

Den 15-årige somaliske pojken är längre än sin tolk, skriver Daily Mail. De citerar även uppgifter från mördade Alexandras föräldrar, familjen Mezher är kristna och flydde under 80-talet till Sverige från Libanon.

Enligt Alexandras mamma berättade dottern för henne att det bodde ”stora starka män” på asylboendet där hon arbetade som snarare är i 25-årsåldern än tonårsungdomar. Åklagare och polis har inte lyckats fastställa den påstådda 15-åringens identitet utan har fått förlita sig på de uppgifter han själv uppgett.

Daily Mail hade inför dagens häktningsförhandling flugit in ett eget team med några av sina mest erfarna korrespondenter för att bevaka förhandlingarna på plats i Göteborg. En av dem är journalisten Nick Fagge som i november förra året åkte till Syrien och avslöjade hur enkelt det är att köpa ett falskt syriska pass som garanterar uppehållstillstånd i många europeiska länder. Falska syriska pass användes även av de terrorister som slog till mot Paris den 13 november ifjol.

En källa med insyn i polisutredningen berättar för Daily Mail att mördaren är äldre än 15 år. ”Man kan se att han har mustasch och skägg. Han rakar sig men man kan se hans ansiktshår”, citerar tidningen den svenska källan.

Alexandra knivmördades efter att ha gått emellan för att avstyra ett bråk mellan den misstänkte mördaren och en annan man på asylboendet. Mördaren knivhögg då istället henne så allvarligt att hon senare avled av skadorna. Den 22-åriga kvinnan hade lämnats ensam på boendet där hon förväntades hålla det tiotalet invandrarmännen under uppsikt.

”15-åringen” häktades under förhandlingarna idag på sannolika skäl misstänkt för mord. Åklagaren har nu fram till 11 februari på sig för att väcka åtal mot honom.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag