Brittiska muslimer rasar mot halshuggning – ”Vidrig och förkastlig handling”

Strax innan halshuggningen
  • Lördag 4 okt 2014 2014-10-04
E-post 35

ENGLAND Muslimska organisationer i England tar nu avstånd från den senaste halshuggningen av hjälparbetaren Alan Henning. – Ledsen att höra om mordet på Alan Henning. En vidrig och förkastlig handling. Han hjälpte muslimer. Mina tankar och böner går till hans familj, twittrade Shuja Shafi som är generalsekreterare för det muslimska rådet i England.

Tillsammans med Storbritanniens premiärminister David Cameron fördömde ett antal muslimska organisationer det våld och de mord som utförs av den Islamiska Statens (IS/ISIS) soldater. I en artikel i engelska Daily Mail uppges det att böner hölls för den 47-årige taxichauffören Alan Henning som halshöggs av IS för en kort tid sedan. Henning hade arbetat som hjälparbetare i Syrien sedan december 2013.

”Den maskerade mannen talade med en syd-brittisk accent”

Samtliga halshuggningar har utförts av en eller flera män med brittisk accent. Olika teorier har diskuterats om vem eller vilka som utfört halshuggningarna. Brittiska muslimska grupperingar har tidigare fått kritik för att inte bemött det faktum att det inom islam finns en ”förgiftande ideologi”, som Cameron kallat det. Efter fallet med Henning har dock över 100 muslimska organisationer i en gemensam skrivelse fördömt halshuggningarna i Syrien

– De förkastliga hoten mot herr Henning utfört av så kallade ”muslimer” kan inte rättfärdigas någonstans i Koranen eller Sunnah (profetiska traditioner), skrev företrädarna i ett gemensamt upprop berättar Daily Mail.

Hoten blev tyvärr realiserade i och med halshuggningen som inträffade en månad efteråt. Alan Henning efterlämnar en änka och två barn.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag