Bröderna Oukabirs släktingar i Marocko: ”De måste ha hjärntvättats”

Bröderna Oukabir Foto: Facebook
  • Lördag 19 aug 2017 2017-08-19
E-post 0

MAROCKO Bröderna Oukabirs släktingar i Marocko är chockade över att bröderna pekas ut som ansvariga för de nyliga terrorattackerna i Spanien, rapporterar nyhetsbyrån AFP.  Släktingarna beskriver bröderna som vanliga unga män och pekar ut en moské i den spanska staden Ripoli som de som kan ha hjärntvättat pojkarna.

Invånarna i den lilla Marockanska byn Melopuiya är chockade över att två av ”deras söner” har pekats ut som misstänkta i terrorattackerna i Spanien, rapporterar nyhetsbyrån AFP som besökt byn där pojkarnas pappa och hans släkt bor.

Ett tält som ursprungligen satts upp i byn för att fira ett bröllop har nu istället blivit ett begravningstält.

– Glädjen har förbytts i sorg och smärta, säger Abderrahim, en farbror till de utpekade bröderna Oukabir.

Driss Oukabir, 27, greps i den Spanska staden Ripoll efter att han överlämnat sig frivilligt till polisen efter torsdagens attack i Barcelona. Hans bror Moussa var en av terroristerna som sköts av polisen i staden Cambrils under en andra attack på fredagen.

– Vi är enkla fredsälskande människor. Vi vet ingenting om radikalisering eller terrorism, säger en annan invånare i byn till AFP.

Nyheten att bröderna var inblandade i attackerna kom som en fullständig chock för deras marockanska släktingar som inte hade en aning om att bröderna hade radikaliserats.

– Vi är chockade och förtvivlade. De levde och klädde sig som vilka ungdomar som helst i deras ålder. Moussa var en fin pojke som aldrig gjorde någon illa. Det säger brödernas pappa Said som kontaktades av spansk polis tidigt på lördagsmorgonen. Pappan tillägger att det inte råder något tvivel om att pojken måste ha blivit hjärntvättad.

En kusin till bröderna berättar att Moussa ”älskade att spela fotboll, festa och jaga tjejer” precis som många andra pojkar i samma ålder.

Under de senaste månaderna hade dock Moussa börjat intressera sig för religion, berättar kusinen.

– Han brukade besöka en moské i Ripoli, kanske var det där han blev hjärntvättad?

Pappan berättar att den äldre brodern Driss slutade skolan tidigt för att istället försörja sig och familjen på ”hederligt arbete”.

– Nu befinner han sig mellan guds händer och polisen som utreder honom. Jag hoppas de kommer fram till att han är oskyldig. Jag vill inte förlora bägge mina söner, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag