Bröt sig in och våldtog mor och 14-årig dotter – skyller på ”zombie-drog”

South Wales Police/Ham/CC BY-SA 3.0
  • Fredag 26 aug 2022 2022-08-26
E-post 149

Påtänd på ”zombiedrogen” spice bröt sig Joshua Carney in hos en ensamstående mor och hennes tonåriga dotter som han våldtog tills polisen kom till platsen. Under rättegången hänvisade hans advokat till hans drogintag, men domaren lät sig inte imponeras och dömde Carney till livstids fängelse. 

Joshua Carney, 28, döms till livstids fängelse av Cardiff Crown Court i Storbritannien på måndagen som skyldig till 13 olika åtalspunkter, inklusive våldtäkt, försök till våldtäkt och stöld, rapporterar Daily Mail. Domaren i fallet rekommenderade att Carney inte ska få möjlighet till frigivning på 10 år.

Läs även: Fotomodeller massvåldtogs när filmteam rånades i gruva – över 80 illegala migranter gripna

Carney släpptes från fängelse efter att ha avtjänat hälften av ett straff på åtta års fängelse för sex olika inbrott den 25 april i år. Bara fem dagar senare bröt han sig in i ett hem i Cardiff tidigt på morgonen.

Där bodde en ensamstående mamma med sin 14-åriga dotter. Dottern låg och sov på övervåningen och mamman gjorde sig redo för att gå till arbetet när Carney dök upp vid deras ytterdörr.

När kvinnan öppnade dörren och såg Carney, som sade att han ville låna en telefon, förstod hon direkt att hon var i fara, berättar åklagare Ieuan Bennett under rättegången.

– Hon försökte smälla igen dörren på honom, men han var för stark och knuffade sig in i köket. Han låste dörren bakom sig, och stängde in mamman och dottern i deras eget hem, säger Bennett.

Carney slog sedan kvinnan upprepade gånger innan han våldtog henne i vardagsrummet, under hot om att knivhugga henne.

– Då visste hon inte om den åtalade var beväpnad eller inte, och blev väldigt orolig att hon och hennes dotter skulle sluta som allvarligt skadade, eller dödade, av den åtalade, säger Bennett.

Oväsendet väckte dottern, som låste in sig på rummet, ringde polisen och berättade att modern attackerades.

Carney tvingade upp mamman till övervåningen där dottern förmåddes öppna sovrumsdörren. Han tog dotterns telefon och insåg att hon ringt polisen. Då slog han dottern i ansiktet och sade åt henne att klä av sig.

När modern vädjade om att han skulle lämna dottern ifred tvingade han henne att se på när han våldtog den 14-åriga flickan som straff för att hon ringt polisen.

– Hon höll i sin dotters hand när hon låg där och blev våldtagen framför henne. Mamman minns dotterns vita knogar när hon grep i hennes hand i smärta, säger Bennet.

När Carney klädde på sig efter våldtäkten såg han polsbilarnas blåa ljus utanför huset. För att undvika en gisslan-situation lyckades mamman övertala Carney att försöka fly genom trädgården, varefter hon kunde larma polisen som grep den drogpåverkade våldtäktsmannen.

Läs även: Här hyllas de frisläppta våldtäktsmännen – våldtog och mördade kvinnor och barn

Carney uppgav till polisen när han greps att han tagit drogen spice, känd som en ”zombie-drog” i Storbritannien på grund av den starka effekten.

Han sade också till polisen att han inte hade något minne av händelsen, men menade att ”de små slynorna bjöd säkert in mig i huset”. Han frågade också om när DNA-analysen skulle komma tillbaka, övertygad om att de skulle fria honom från brottet.

Carneys försvarsadvokat Christopher Rees tog fasta på Carneys intag av ”zombiedrogen” under rättegången, och sade att brottet inte stämde överens med Carneys karaktär i övrigt.

– Det här brottet var okaraktäristiskt – han har varit en professionell inbrottstjuv. Det finns inga tidigare sexualbrott i hans brottsregister. Han har aldrig använt våld eller haft sexuella motiv före det här brottet, säger Rees enligt Daily Mail.

– Han var vid tidpunkten i ett kaotiskt tillstånd, han var ovårdad utan skor på fötterna med blod rinnande ur öronen. Det var inte planerat, det var ett slumpmässigt angrepp medan han var drogad.

Enligt Rees är hans klient självmordsbenägen och ”förstörd av skuld och äckel”.

– Inga ord kommer någonsin få de fruktansvärda brott han begått ogjorda, säger Rees.

Men domaren i fallet lät sig inte imponeras av Carneys zombiedrogs-försvar, utan konstaterar att han var tillräckligt medveten för att låsa ytterdörren och ta ifrån dottern hennes telefon.

– Ditt brott var fruktansvärt, som hämtat från en mardröm. Du sa till dottern att en av våldtäkterna var ett straff för att hon ringt polisen. Detta var medvetna och sadistiska handlingar för att tillfredsställa dina sexuella perversioner, säger domare Lloyd-Clarke

– Du utgör en stor fara för vuxna och unga kvinnor. Det krävs en dom på livstids fängelse, fortsätter han.

Läs även: Våldtog – och åkte på storstryk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag