Bryssel lamslaget av terrorhotet – Stora delar av staden nedstängd

Foto: AP/Youtube
  • Måndag 23 nov 2015 2015-11-23
E-post 4

BRYSSEL Den belgiska huvudstaden Bryssel fortsatte att under måndagen lamslås av det islamistiska terrorhotet mot staden. För tredje dagen i rad är terrorhotnivån i staden på den högsta nivån, vilket innebär att myndigheterna bedömer att ett terrordåd är nära förestående.

Tunnelbanan liksom flera busslinjer och de flesta skolor höll stängt under måndagen. Samtidigt patrullerade soldater beväpnade med automatkarbiner på allmänna platser medan arméfordon rullade fram på gatorna.

Det här är Bryssel, EU:s huvudstad, en kylig novemberdag 2015:

Runt om i staden genomförde polisen samtidigt razzior mot misstänkta tillhåll för terrorister. Det senaste dygnet har 21 människor gripits av polisen i 19 olika räder, rapporterar AP.

Polisinsatserna har i synnerhet riktats mot Brysselförorten Molenbeek, där flera av de attentatsmän som genomförde terrordåden i Paris förra veckan bodde. Stadsdelen har kommit att bli ett av Europas mest ökända islamistfästen.

Men än så länge har polisen inte lyckats få tag på Salah Abdeslam, den 26-årige terrorist som just nu är världens mest jagade man. Abdeslam var en av dem som genomförde terrordåden i Paris den 13 november.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag