Burger King Sveriges nya kampanj – gratis burgare till kvinnor i Saudiarabien

Foto: Pressbild Burger King Sverige/Flickr
  • Lördag 30 jun 2018 2018-06-30
E-post 169

STOCKHOLM Burger King Sverige har lanserat en kampanj som riktar sig till kvinnor i Saudiarabien som kör bil: WHOPPHER. På sociala medier får nu hamburgerjätten kritik för sitt ordval, som lätt kan misstolkas. ”Det är en viss skillnad på vad kampanjen heter och hur namnet på kampanjen uttalas. Redigt fail på den”, skriver en person på Burger King Sveriges Facebooksida.

Burger King Sverige gick i fredags morse ut med en ny kampanj på Facebook. Syftet är att uppmärksamma att kvinnor i Saudiarabien sedan den 24 juni får köra bil.

”Vi firar de bilkörande kvinnorna i Saudiarabien med en liten gåva: från och med 24:e juni och en månad framåt ges en gratis WhoppHER till alla kvinnor i Saudiarabien som kör genom vår drive-thru”, skriver Burger King Sverige och tillägger:

”Gäller bara i Burger Kings drive-thru restauranger i Saudiarabien.”

Kampanjen får nu kritik på Burger King Sveriges Facebooksida.

”Eh. Har ni missat att ’whoop her’ (whopp her) på slang betyder ’slå henne’, eller? Fail?”, reagerar en läsare.

”Här på Burger King Sverige firar vi att kvinnor i Saudiarabien får köra bil därför bjuder vi dom på vår nya kampanj ’Slååhenne’ när dom dyker upp i driven!” skriver en annan.

”Varför ska vi i Sverige få veta om denna kampanj? Jag trodde att jag följde Burger King Sverige och inte Burger King Saudiarabien”, konstaterar en tredje.

”En världsnyhet som vi tycker är viktig”

Burger King Sverige är tydliga med att namnet inte ska förväxlas.

– Kampanjen heter inte ”whopp her” utan WHOPPHER, kommenterar de på sin Facebooksida och förklarar samtidigt varför de väljer att köra kampanjen.

– Vi vill uppmärksamma och fira kvinnors rätt till att köra bil i Saudiarabien. En världsnyhet som vi tycker är viktig. Vi vill att alla ska känna sig inbjudna till oss.

Nyheter Idag söker Lina Nilsson, marknadschef Burger King Sverige.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag