Busch sågas efter el-beskedet: ”Sänk skatter och moms”

Bild: Regeringen.se
  • Onsdag 30 nov 2022 2022-11-30
E-post

På onsdagen höll energi- och näringsminister Ebba Busch och socialförsäkringsminister Anja Tenje (M) en pressträff där de meddelade att det elprisstöd som regeringen under valrörelsen lovade skulle vara på plats i november kommer betalas ut till privatpersoner i februari nästa år – förutsatt att inget oförutsett inträffar.

Beskedet får som väntat kritik av oppositionsledaren Magdalena Andersson (S) som på en egen pressträff anklagade regeringen för att ha brutit sitt vallöfte om ett elprisstöd på plats den 1 november.

– Avge inte vidlyftiga löften som man inte kan lita på, sa jag i valrörelsen, säger Magdalena Andersson enligt Svenska Dagbladet.

Läs även: Fiasko för regeringen i DN/Ipsos efter sveken

Mer bekymmersamt för Busch och regeringen är den hårda kritik man får på sociala medier. På Twitter får Busch inlägg om elprisstödet närmast löpa gatlopp, med över 200 svar i skrivande stund, den överväldigande majoriteten djupt kritiska.

En del av de kritiska svaren kommer från skadeglada vänsterväljare, men många riktar snarare kritik från ett högerperspektiv, med krav på sänkt skatt och borttagen moms, vilket regeringar i flera andra länder gjort.

Ett fåtal konton försöker försvara Ebba Busch och regeringen, men skillnaden mot den förra mandatperiodens högerdominans på Twitter är stor.

Läs även: Ebba Busch: Elprisstöd kommer i februari

Läs även: Skånemoderater sågar elprisstödet: ”Ett stort svek”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag