Busch Thor slår tillbaka mot vänsterprofilens näthat: ”Be aldrig om ursäkt för hur du ser ut”

Foto: SVT/Instagram KD/Nyheter Idag
  • Tisdag 2 apr 2019 2019-04-02
E-post 531

STOCKHOLM I helgen publicerade radikala Dagens Arena en ledartext där Lisa Pelling ägnade stort utrymme åt att kommentera Ebba Busch Thors utseende och leende – något som fått stenhård kritik i sociala medier. Nu svarar Busch Thor själv på Instagram. ”Tänk vad många vi är – små flickor, tjejer, unga kvinnor och äldre damer – som bär på drömmar och idéer som vi låter bli att förverkliga pga saker vi fått höra om vårt utseende. Visst låter det sjukt”, skriver hon.

Lisa Pelling skriver i sin ledartext om att Kristdemokraterna ”försöker rida på de nationalistiska och islamofoba stämningar som Sverigedemokraterna har piskat upp”. Sedan kopplar Pelling det till Busch Thors uppväxt i frireligiös miljö men även Busch Thors utseende förs in i Pellings resonemang.

Läs även: Misogyna vänsterhatet mot Busch Thor: ”Schampo-reklam på stilettklackar”

”Människor som ser attraktiva ut framstår som kompetenta, och framgångsrika. Och ett attraktivt utseende verkar locka högerväljare i större utsträckning än vänsterväljare. All anledning att vara snygg i håret och ha ett bländande leende, alltså”, skriver Pelling.

Reaktionerna mot Lisa Pellings ledartext blev hårda på sociala medier. Ett stycke i texten om ”Schampo-reklam på stilettklackar” blev särskilt uppmärksammat.

”(..) det väl inövade leendet sitter kvar på Ebba Busch Thor. Tillsammans med Sara Skyttedal sveper hon fram genom politiken och opinionsmätningarna. Schampo-reklam på stilettklackar.”

Ebba Busch Thor har svarat på Instagram:

”I helgen gick det att läsa en ledare som förklarade våra framgångar delvis med att jag är en ’Schampo-reklam på stilettklackar’.

Det fanns en tid då jag grät varje morgon innan jag gick till skolan för att jag tyckte att jag var så äckligt tjock. Det fanns en tid då min pappa räddade mig från ätstörningar och åt frukost med mig varje morgon. Det fanns en tid då jag tvivlade på om jag någonsin skulle få mina argument bemötta på allvar bland alla gubbar istället för att bli bemött som den unga blonda flickan. Det fanns en tid då man försökte hindra mig från att bli partiledare för att jag var för gravid och för att jag då skulle vara en usel mamma.

Be aldrig om ursäkt för hur du ser ut. Äg det. Men ta den där drömmen eller idéen som finns på insidan och låt det dominera dina tankar och handlingar mer än något annat.”

Hon avslutar med en något subtil uppmaning i riktning mot Lisa Pelling.

”Och till alla de som någon sin påpekat att du är för mycket eller för lite av det ena eller det andra – kroka arm med riktiga systrar och bröder istället och visa dem att hårt arbete alltid lönar sig.”

Läs hela inlägget här:

View this post on Instagram

Tänk vad många vi är – små flickor, tjejer, unga kvinnor och äldre damer – som bär på drömmar och idéer som vi låter bli att förverkliga pga saker vi fått höra om vårt utseende. Visst låter det sjukt? Men vi är många som avstått från enklare saker som att klä oss som vi vill, till att älska den vi önskar älska till att inte ta eller få det där jobbet vi egentligen ville ha för att någon annan eller vi själva tutat i oss att vi ser ut på fel sätt. För smala, för tjocka, för stort blont hår, för mycket invandrare, för unga, för rynkiga. . I helgen gick det att läsa en ledare som förklarade våra framgångar delvis med att jag är en ”Schampo-reklam på stilettklackar”. . Det fanns en tid då jag grät varje morgon innan jag gick till skolan för att jag tyckte att jag var så äckligt tjock. Det fanns en tid då min pappa räddade mig från ätstörningar och åt frukost med mig varje morgon. Det fanns en tid då jag tvivlade på om jag någonsin skulle få mina argument bemötta på allvar bland alla gubbar istället för att bli bemött som den unga blonda flickan. Det fanns en tid då man försökte hindra mig från att bli partiledare för att jag var för gravid och för att jag då skulle vara en usel mamma. . Be aldrig om ursäkt för hur du ser ut. Äg det. Men ta den där drömmen eller idéen som finns på insidan och låt det dominera dina tankar och handlingar mer än något annat. Och till alla de som någon sin påpekat att du är för mycket eller för lite av det ena eller det andra – kroka arm med riktiga systrar och bröder istället och visa dem att hårt arbete alltid lönar sig.

A post shared by Ebba Busch Thor (@buschebba) on

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag