Busch Thors markering mot Lindberg väcker reaktioner

Gräl mellan Lindberg och Busch Thor.
  • Lördag 15 Dec 2018 2018-12-15
E-post 4741

”Aftonbladets LO-ägda ledarredaktion har jämfört moderaternas ledare med en nazistisk samarbetsman”, förklarade Ebba Busch Thor i riksdagens talarstol. ”Syftet med Ebba Busch Thors angrepp är att jag ska tiga när det kommer till SD:s historia, politik och ständiga skandaler”, svarar Anders Lindberg på Twitter.

Vid upprepade tillfällen har Aftonbladets ledarsida varnat för högerpolitik och Sverigedemokraterna i synnerhet. Men en av Lindbergs texter sticker ut, något Nyheter Idag rapporterat om tidigare.

Där jämförs M-ledaren Ulf Kristersson med Franz von Papen som samarbetade med nazister. Den texten väckte hård kritik i sociala medier efter att den publicerats. Nu uppmärksammas Lindbergs utspel igen, men den här gången i riksdagens talarstol av KD-ledaren Ebba Busch Thor.

– Den röda opinionsbildningen har passerat anständighetens gräns. Aftonbladets LO-ägda ledarredaktion har jämfört moderaternas ledare med en nazistisk samarbetsman. Och Socialdemokraterna själva har påstått att om en alliansregering tillträder så har vi placerat oss på ”fel sida om historien”, säger Busch Thor.

Lindberg: ”Syftet är att jag ska tiga”

Kritiken från KD-ledaren har inte gått Aftonbladets ledarskribent förbi. På Twitter kommenterar han utspelet med att syftet är att han ska tiga i debatten.

Det är emellertid inte bara Lindberg som reagerar på kritiken från högerhåll. Den förre detta ledarskribenten på Aftonbladet, Helle Klein, riktar också kritik mot Busch Thor.

”När man lyssnar på nuvarande KD-ledaren inser man att vi har fått en aggressiv kristen höger av den typen som funnits länge i USA. Så långt ifrån Alf Svenssons socialkonservativa ”närvärme”-budskap. Går snart inte skilja KD från SD”, skriver Klein på Twitter.

Och socialminister Annika Strandhäll kan inte heller låta bli att kommentera saken. ”Häpnadsväckande illa” skriver hon om att Ebba Busch Thor kritiserar Lindbergs nazistjämförelser.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag